Waarom ISO 9001 voor de kleine ondernemer ook steeds belangrijker wordt 

Het ISO 9001 certificaat is de laatste jaren in vrijwel elke branche een begrip geworden. Het is namelijk dé wereldwijd erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. Daardoor is ISO 9001 de maatstaf voor transparantie, betrouwbaarheid en kwaliteit van uw bedrijf. Wanneer uw bedrijf een ISO 9001 certificaat heeft, bewijst uw bedrijf dat geleverde diensten, producten en de bedrijfsvoering constant van hoge kwaliteit zijn. Hierdoor is ISO 9001 een goed middel om (potentiële) klanten het vertrouwen te geven dat uw organisatie aan de wensen en behoeften van de klant kan voldoen.

Wanneer u het ISO 9001 certificaat wilt behalen, is het van groot belang dat er een kwaliteitsmanagementsysteem opgezet en ingevoerd wordt. Dit systeem omvat alle richtlijnen, processen en maatregelen die binnen het bedrijf geïmplementeerd moeten worden. Door gebruik te maken van dit systeem, wordt de bedrijfsvoering verbeterd. Dit resulteert uiteindelijk in het leveren van producten en diensten van een constante kwaliteit.

ISO 9001 gaat ook om het continu verbeteren van dat kwaliteitsmanagementsysteem. Daarom kijkt de ISO onder andere naar de volgende punten binnen uw organisatie:

  • Welke processen heeft u als organisatie?
  • Wat zijn de risico’s binnen die processen?
  • Hoe zorgt u voor uniformiteit in de processen?
  • Hoe borgt u de kwaliteit van uw leveranciers?
  • Hoe gaat u om met klachten en afwijkingen?

CSC certificaat

Waarom is ISO 9001 belangrijk voor de kleine ondernemer?

Steeds meer opdrachtgevers willen enkel nog in zee met organisaties die ISO 9001 gecertificeerd zijn. Een bedrijf toont hier namelijk mee aan continu bezig te zijn met kwaliteitsbehoud en -verbetering. Daarnaast laten bedrijven met een ISO 9001 certificaat zien met vooruitgang bezig te zijn, voor opdrachtgevers biedt dit een stukje kwaliteitsgarantie.

Voornamelijk overheidsorganisaties zoals gemeentes zijn steeds vaker op zoek naar bedrijven met een ISO 9001 certificaat. Maar ook bedrijven uit andere branches stellen steeds strengere voorwaarden. In sommige gevallen geldt het certificaat zelfs als harde eis om aan opdrachtgunningen mee te mogen doen. Daarom helpt het certificaat (kleine) ondernemers met het binnenhalen van opdrachten. 

Bij kleine ondernemers wordt steeds vaker gekeken naar de ISO 9001 certificering, daarom is het behalen van zo’n certificaat van steeds groter belang. Het is voor kleine bedrijven soms makkelijker om een certificering te krijgen, dit komt doordat sommige aspecten binnen ISO 9001 voor hen niet van toepassing zijn. Hierdoor wordt er flexibel omgegaan met de aanvraag van een kleine organisatie. Ondanks dat niet ieder aspect uit de norm vastgelegd hoeft te worden, blijft het aanvragen van een ISO 9001 certificering een tijdrovend en lastig traject.

Hoe DPS u kan helpen met een ISO 9001 certificering

Wanneer u hulp nodig heeft bij dit traject, bent u bij DPS aan het juiste adres. Het behalen van een ISO 9001 certificering kan erg lastig zijn, daarnaast is het een tijdrovend proces. Door met ons het certificeringstraject in te gaan, kost het u minder tijd. Wij nemen tijdens dit proces namelijk zo veel mogelijk werk uit handen. Hierdoor houdt u tijd over voor de dagelijkse bedrijfsvoering van uw organisatie.

DPS ondersteunt u gedurende het hele traject. Het proces begint voor ons bij de eerste intake en eindigt wanneer uw organisatie de certificering ontvangt. Heeft u momenteel vragen of opmerkingen over ISO 9001? Wij delen graag onze kennis met u, aarzel niet om contact op te nemen. Wilt u met ons een ISO 9001 certificeringstraject aangaan? Vraag dan vooral een geheel vrijblijvend adviesgesprek aan. DPS is ook gespecialiseerd in de VCA-certificering, de ISO 45001-certificering en de GMP+ certificering

 

Direct bellen Direct bellen