CSC Beton certificering

DPS als partner bij het CSC Beton certificeringstraject

 • Voordelige vaste prijs
 • Offerte binnen 24 uur
 • Gegarandeerd gecertificeerd
 • Gewenst niveau; brons, zilver, goud of platina
 • Deskundige adviseurs met jarenlange ervaring
 • Startgarantie binnen één week
 • Laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact op.

  Geheel vrijblijvend

  Wij nemen binnen één werkdag contact met u op voor het afstemmen van de wensen zodat wij een passende oplossing kunnen bieden.

  Wanneer u geen expert bent op het gebied van duurzaamheid en beton kan het helaas zeer tijdrovend en ingewikkeld zijn om deze certificering zelfstandig te behalen. Wij ondersteunen u en uw organisatie gedurende dit proces van A tot Z.

  Als u met ons het traject van certificering in gaat, nemen wij u tijdens dit proces zo veel mogelijk werk uit handen. Hierdoor houdt u tijd over voor de dagelijkse bedrijfsvoering binnen uw organisatie.

  We ondersteunen u gedurende het hele proces, vanaf de eerste intake, tot aan het behalen van de certificering. Waar u vragen of opmerkingen heeft delen we graag onze kennis over de CSC-certificering en over duurzaamheid en milieu in het algemeen met u.

  Interesse? Vraag uw gratis adviesgesprek aan en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

  Adviesgesprek aanvragen →

  Informatie over de CSC Beton Certificering

  Wat is het CSC-certificaat? CSC staat voor “Concrete Sustainability Council” en is een internationaal erkende certificering op het gebied van productie en verwerking van beton, cement en toeslagmaterialen. De norm wordt door de “Regional System Operator” (RSO) afgestemd op de nationale wet- en regelgeving in Nederland.

  Door het behalen van een CSC (“Concrete Sustainability Council”) certificaat toont een onderneming uit de betonsector dat het beton op een duurzame manier geproduceerd wordt en dat de grondstoffen een maatschappelijk verantwoorde afkomst hebben.

  Een CSC-certificering staat voor een onderneming die bij de bedrijfsvoering breed rekening houdt met de maatschappij, door 4 kernthema’s in acht te nemen:

  • Bedrijfsvoering/management.
  • Milieuaspecten.
  • Sociale aspecten waaronder arbeidsveiligheid.
  • Economische aspecten waaronder integriteit en bedrijfsethiek.

  Een onderneming uit de betonbranche die CSC gecertificeerd is, wil duurzaamheid structureel doorvoeren binnen alle betrokken afdelingen, door bij het produceren van de producten rekening te houden met de mogelijke maatschappelijke gevolgen. Een CSC gecertificeerde onderneming kijk ook verder dan alleen de eigen bedrijfsvoering, door bijvoorbeeld ook te kijken naar verbeterpunten voor de complete productieketen.

  Het komt voor dat opdrachtgevers alleen opdrachten uitgeven aan ondernemingen die een CSC-certificering hebben behaald. Een CSC Beton certificering zorgt dus niet alleen voor het verhogen van de duurzaamheid van een organisatie, maar is ook commercieel gezien interessant. Bovendien heeft de verduurzaming van een organisatie vaak een groener en meer positief imago tot gevolg.

  Om het CSC-certificaat te behalen, dient er een binnen de organisatie een managementsysteem opgezet en ingevoerd te worden volgens de CSC Beton norm. Vervolgens wordt het systeem getoetst door een certificerende instantie, waarna het certificaat afgegeven wordt.

  Het CSC-managementsysteem wordt opgezet aan de hand van een online “Sustainable Concrete toolbox” die in het leven is geroepen door de Concrete Sustainability Council, de initiatiefnemer achter deze wereldwijde certificering. In deze toolbox is te vinden aan welke voorwaarden het systeem dient te voldoen. Door bewijsmateriaal in te dienen kan er bewezen worden dat er aan de gestelde eisen is voldaan.

  Het eerdergenoemde managementsysteem omvat regels, processen en maatregelen die opgetekend worden en daarna worden geïmplementeerd binnen de verschillende afdelingen van een organisatie. Aan de hand van dit systeem wordt een bedrijfsvoering opgezet die zorg draagt voor het creëren van een duurzame bedrijfsvoering, volgens de norm CSC Beton.

  A title

  Image Box text

  Virtual support van DPS

  DPS biedt niet alleen tijdens het certificeringstraject ondersteuning, maar eventueel ook erna. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van virtual support. Ondersteuning op afstand dus, terwijl u achter de computer zit. Het voordeel hiervan is dat u gericht vragen kunt stellen en wij u gericht kunnen ondersteunen, zodat u precies de hulp krijgt die u nodig heeft en geen extra kracht in hoeft te huren.

  Gratis demo kwaliteitsmanagementsoftware

  Ter ondersteuning van het managementsysteem biedt DPS de optie om gespecialiseerde software te leveren die het mogelijk maakt de processen op het gebied van duurzaamheid en milieu binnen uw organisatie continue te monitoren en te verbeteren waar mogelijk. Kijk hier voor een gratis demo van onze KAM managementsysteemsoftware.

  Stappen naar CSC Beton certificering

  Direct starten? Vraag een adviesgesprek aan