Wat is een nulmeting?

Een nulmeting is het startpunt van een verbetertraject. Hierbij wordt de huidige situatie van een bedrijf of organisatie geïnventariseerd. Het doel van een nulmeting is om in kaart te brengen hoe een bedrijf er op dat moment voor staat. Het is dus zonder nulmeting ook niet mogelijk om een bedrijfsproces te veranderen of verbeteren. Zodra de nulmeting is afgerond wordt er gekeken welke acties er nodig zijn om te voldoen aan een bepaalde norm of doelstelling. 

man loopt met tablet in magazijn

Wanneer doet u nulmeting?

Een nulmeting kan worden uitgevoerd om verschillende redenen. Twijfelt u bijvoorbeeld of uw bedrijfsprocessen wel optimaal zijn ingericht? Of wilt u vastleggen dat uw beleid succesvol is. Een andere veelvoorkomende reden om een nulmeting uit te voeren is omdat u zich wilt certificeren voor een bepaalde norm. Zo is de nulmeting een vast onderdeel van de volgende certificeringstrajecten:

Het geldt uiteraard voor nog veel meer certificeringstrajecten, maar dit zijn de trajecten die DPS onderscheidt. 

Nulmeting voorbeeld

Maar waar wordt nou precies naar gekeken bij een nulmeting? Dat is een vraag die vaak terugkomt. In de nulmeting wordt aan de hand van elke normparagraaf beoordeeld hoe de organisatie er bij de aanvang van het traject voor staat. Uit de nulmeting volgt een plan van aanpak om heel gericht te werk te gaan, met als doel om de organisatie te laten voldoen aan de eisen van het gewenste certificaat.

Nulmeting uitvoeren?

Wilt u graag hulp bij het uitvoeren van een nulmeting. DPS helpt u hier graag bij. Neem vrijblijvend contact met ons op en we gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. 

Adviesgesprek aanvragen

Geheel gratis en vrijblijvend!

Laat uw gegevens achter en we benaderen u voor een passend traject.

  • Snelle doorlooptijd
  • Jarenlange ervaring
  • Meetbaar succes
  • Praktische ondersteuning
Adviesgesprek aanvragen

Bekijk ook onze andere begrippen

Terug naar begrippenlijst