man in oranje hesje op een werkplaats

VCA bedrijfscertificering behalen met DPS

 • Voordelige vaste prijs
 • Offerte binnen 24 uur
 • Gegarandeerd gecertificeerd
 • Voldoet aan alle vereisten, wetten & normen
 • Deskundige adviseurs met jarenlange ervaring
 • Startgarantie binnen één week

Laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact op.

Geheel vrijblijvend

Wij nemen binnen één werkdag contact met u op voor het afstemmen van de wensen zodat wij een passende oplossing kunnen bieden.

Wanneer u geen expert bent op het gebied van de VCA, kan het helaas zeer tijdrovend en ingewikkeld zijn om deze certificering voor uw organisatie zelfstandig te behalen. Wij nemen u tijdens dit proces zo veel mogelijk werk uit handen. Hierdoor houdt u tijd over voor de dagelijkse bedrijfsvoering binnen uw organisatie.

Wij ondersteunen u gedurende dit hele proces, vanaf de eerste intake, tot aan het behalen van de certificering. Waar u vragen of opmerkingen heeft delen we graag onze kennis over de VCA bedrijfscertificering en over Arbo en veiligheid in het algemeen met u.

Interesse? Vraag uw gratis adviesgesprek aan en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Adviesgesprek aanvragen →

Informatie over VCA bedrijfscertificeringen

Om een VCA bedrijfscertificering te behalen dient u een veiligheidssysteem te implementeren en na te leven dat gericht is op het beheersen van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu). VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en het is deze checklist die aan de basis ligt van het hele veiligheidsmanagementsysteem.

De VCA bedrijfscertificering is bedoeld voor iedere beroepsgroep of branche die zich bezighoudt met risicovol werk. Dan kunt u bijvoorbeeld denken aan ondernemingen in de bouw of in transport maar ook aan industriële schoonmaakbedrijven of transportbedrijven en alle andere risicovolle beroepen.

VCA geeft een concrete invulling aan de maatregels die een onderneming kan nemen op het gebied van Arbo en veiligheid. Hierin verschilt de VCA-certificering van bijvoorbeeld de ISO 45001 certificering, die meer gericht is op het raamwerk van de regels en de concrete invulling ervan over laat aan onderneming zelf.

De basisversie VCA* is vooral bedoeld is voor onderaannemers werken en de meer uitgebreide versie VCA** is bedoeld is voor ondernemingen die als hoofdaannemer fungeren.

Het eerdergenoemde veiligheidssysteem omvat regels, processen en maatregelen die opgetekend worden en daarna worden geïmplementeerd binnen de verschillende afdelingen van een organisatie. Aan de hand van dit systeem wordt een bedrijfsvoering opgezet die zorg draagt voor het creëren van een veilige werkplek voor werknemers, die voldoet aan de gestelde eisen binnen de Arbowet.

Voor een VCA bedrijfscertificering gelden twee belangrijke eisen:

 • Een actuele RI&E (risico-inventarisatie en -evaluatie).
 • Een geldig VCA Basis diploma voor operationele medewerkers en een VCA Vol diploma voor medewerkers met een managementpositie.

De kosten voor een VCA bedrijfscertificering zijn afhankelijk van verschillende factoren en variëren dus per organisatie. Heel globaal kunnen we de kosten voor een VCA-bedrijfscertificering als volgt opdelen:

 • Kosten voor het VCA managementsysteem en het handboek.
 • Kosten voor de externe instelling die het VCA certificaat gaat toetsen en uiteindelijk uitgeven.
 • Kosten voor de aanpassingen binnen de organisatie om te voldoen aan de eisen van het VCA bedrijfscertificaat.
 • Kosten voor het onderhoud van het VCA bedrijfscertificaat.

Wilt u graag een goede indicatie van wat een VCA bedrijfscertificering zou kosten voor uw organisatie? Vraag een adviesgesprek aan bij DPS en onze specialisten denken uitgebreid met u mee.

Adviesgesprek aanvragen

A title

Image Box text

Virtual support van DPS

DPS biedt niet alleen tijdens het certificeringstraject ondersteuning, maar eventueel ook erna. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van virtual support. Ondersteuning op afstand dus, terwijl u achter de computer zit. Het voordeel hiervan is dat u gericht vragen kunt stellen en wij u gericht kunnen ondersteunen, zodat u precies de hulp krijgt die u nodig heeft en geen extra kracht in hoeft te huren.

Gratis demo software veiligheidssysteem

Ter ondersteuning van het veiligheidssysteem biedt DPS de optie om gespecialiseerde software te leveren die het mogelijk maakt de processen op het gebied van Arbo en veiligheid binnen uw organisatie continue te monitoren en te verbeteren waar mogelijk. Kijk hier voor een gratis demo van onze KAM managementsysteemsoftware.

Stappen naar VCA bedrijfscertificering voor uw organisatie

Direct starten? Vraag een adviesgesprek aan.