Werkplek optimalisatie d.m.v. 5S methodiek

Het kan erg frustrerend zijn als een werkplek niet op orde is. Dit kan leiden tot een vertraging in werkzaamheden en uiteindelijk tot ontevreden klanten of zelfs tot klantverlies. In een autogarage moeten alle gereedschappen makkelijk terug te vinden zijn en iedereen die met een computer werkt wil zijn bestanden en andere opgeslagen gegevens terug kunnen vinden.

  • U wordt dezelfde dag teruggebeld
  • Telefonische inventarisatie met één van onze experts
  • Uw huidige situatie & kansen in kaart gebracht

Laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact op.

Geheel vrijblijvend

Wij nemen binnen één werkdag contact met u op voor het afstemmen van de wensen zodat wij een passende oplossing kunnen bieden.

Werkplekoptimalisatie aan de hand van de 5S-methode wordt veel toegepast in branches zoals de industrie, de zorg, automotive en de bouw, maar dus ook bij ondernemingen waar regelmatig met computers en digitale data wordt gewerkt.

Adviesgesprek aanvragen →

Uitleg 5S-methode

De 5S-methodiek staat voor 5 verschillende punten aan de hand waarvan een werkplek, dit kan zowel een fysieke werkplek als een digitale werkplek zijn, verbeterd en geoptimaliseerd kan worden. Een nette en overzichtelijke werkplek is vaak de basis voor alle andere werkzaamheden, dus het belang hiervan mag niet onderschat worden.

De 5 S uit de 5s-methodiek staan hieronder uitgelegd, opgedeeld in de 5 verschillende aandachtspunten.

Scheiden (berg op wat niet gebruikt wordt)
Het niet tijdig opruimen van hulpmiddelen die niet gebruikt worden is een veelvoorkomende valkuil. Doe weg wat niet gebruikt wordt en dus niet van nut is, zodat er meer ruimte over blijft en het makkelijker is het overzicht te bewaren.

Schikken (deel zo effectief mogelijk in)
Maak van alle spullen die u nodig heeft zo effectief mogelijk gebruik. Dit doet u bijvoorbeeld door gereedschappen of hulpmiddelen die samen gebruikt worden bij elkaar te zetten en de veelgebruikte gereedschappen zo eenvoudig mogelijk toegankelijk te maken.

Schoonmaken (houd de werkplek schoon en net)
Met een schone werkplek vergroot u de levensduur van de hulpmiddelen. Bovendien motiveert een nette werkplek tot het zuiniger omgaan met gereedschap en hulpmiddelen in het algemeen.

Standaardiseren (visualiseer de beste manier van werken)
Vind het wiel niet iedere keer opnieuw uit. Als u of uw werknemers vanuit ervaring uit het verleden weten wat de meest effectieve manier van werken is, lege deze dan vast zodat deze herhaald kan worden. Een handige manier om deze procedures vast te leggen is door visual management. Informatie wordt vaak makkelijker overgebracht in de vorm van bijvoorbeeld een afbeelding, bord of vloeromlijning.

Standhouden (hanteer de nieuwe standaard en voer audits uit)
Nadat alle  verbeteringen zijn uitgedacht en uitgevoerd is het belangrijk dat deze ook in stand gehouden worden. Bij DPS weten we alles van het belang van het creëren van draagvlak voor veranderingen en kunnen we u ondersteunen om de optimalisaties niet alleen nu maar ook in de toekomst te borgen binnen uw organisatie.

Pluspunten DPS:

  • Een vast contactpersoon.
  • Praktijkervaring
  • Binnen 24 uur antwoord via mail of telefoon.
  • Het creëren van draagvlak bij u en uw personeel
  • Een gratis en vrijblijvend voorbereidend gesprek.

DPS is uw sparringpartner op het gebied van werkplekoptimalisatie!

Begeleiden verbetertraject – gepersonaliseerde aanpak

Omdat we graag onze klanten leren kennen voordat we het officiële verbetertraject gaan, plannen we het liefst eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Dit geeft u de kans om ons beter te leren kennen en ons de kans om uw wensen en behoeften beter te begrijpen en zo een passende oplossing voor u te vinden.