MVO-Prestatieladder certificering behalen met DPS

Wanneer u geen expert bent op het gebied van duurzaamheid en milieu kan het helaas zeer tijdrovend en ingewikkeld zijn om deze certificering zelfstandig te behalen. Wij begeleiden u bij het traject van A tot Z. Interesse? Vraag uw gratis adviesgesprek aan.

  • U wordt dezelfde dag teruggebeld
  • Telefonische inventarisatie met één van onze experts
  • Uw huidige situatie & kansen in kaart gebracht

Laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact op.

Geheel vrijblijvend

Wij nemen binnen één werkdag contact met u op voor het afstemmen van de wensen zodat wij een passende oplossing kunnen bieden.

Als u met ons het traject van certificering in gaat, nemen wij u tijdens dit proces zo veel mogelijk werk uit handen. Hierdoor houdt u tijd over voor de dagelijkse bedrijfsvoering binnen uw organisatie.

We ondersteunen u gedurende het hele proces, vanaf de eerste intake, tot aan het behalen van de certificering. Waar u vragen of opmerkingen heeft delen we graag onze kennis over de MVO-Prestatieladder en over duurzaamheid en milieu in het algemeen met u.

Adviesgesprek aanvragen →

Belangrijke informatie over de MVO-Prestatieladder

Aan de hand van 7 MVO kernthema’s (“behoorlijk bestuur”, “goed werkgeverschap”, “mensenrechten”, “eerlijk zaken doen”, “consumenten aangelegenheden”, “circulaire economie en klimaatverandering” en “betrokkenheid bij en ontwikkeling van de samenleving”) wordt een zogenaamd managementsysteem opgezet. Dit managementsysteem omvat regels, processen en maatregelen die zorgdragen voor een bedrijfsvoering waarbij nu en in de toekomst rekening gehouden wordt met maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het certificaat Prestatieladder kan afgegeven worden op 5 verschillende treden (of niveaus), waarbij de eisen aan certificatie steeds strenger worden en de scope steeds omvangrijker. Een onderneming kan zelf kiezen op welk niveau in te stappen.

Sommige opdrachtgevers willen alleen werken met partijen die een MVO-Prestatieladder hebben behaald. Een certificering MVO Prestatieladder zorgt er dus niet alleen voor dat er meer duurzaam en maatschappelijk verantwoord gewerkt wordt, maar is ook commercieel gezien interessant. Bovendien krijgt in veel gevallen het imago van een onderneming ook een positieve boost, doordat verantwoord ondernemen zowel nationaal als internationaal steeds meer de aandacht krijgt die het verdient.

Om gecertificeerd te worden voor de MVO-Prestatieladder, dient er een managementsysteem volgens de beschreven norm opgezet en ingevoerd te worden binnen een organisatie. Vervolgens wordt het systeem getoetst door een officiële instantie, waarna het certificaat afgegeven wordt.

De opbouw van de norm is identiek aan de uniforme hoofdstructuur van de zogenaamde ISO-normen. Hierdoor kan het managementsysteem geïntegreerd worden met een reeds bestaand managementsysteem. Een reeds bestaand managementsysteem volgens ISO 9001 of ISO 14001 is een bruikbare basis voor een MVO Prestatieladder certificering.

A title

Image Box text

Virtual support van DPS

DPS biedt niet alleen tijdens het certificeringstraject ondersteuning, maar eventueel ook erna. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van virtual support. Ondersteuning op afstand dus, terwijl u achter de computer zit. Het voordeel hiervan is dat u gericht vragen kunt stellen en wij u gericht kunnen ondersteunen, zodat u precies de hulp krijgt die u nodig heeft en geen extra kracht in hoeft te huren.

Gratis demo kwaliteitsmanagementsoftware

Ter ondersteuning van het kwaliteitssysteem biedt DPS de optie om gespecialiseerde software te leveren die het mogelijk maakt de kwaliteitsprocessen binnen uw organisatie continue te monitoren en te verbeteren waar mogelijk. Kijk hier voor een gratis demo van onze KAM managementsysteemsoftware.

Stappen naar MVO-Prestatieladder certificering

Direct starten? Vraag een adviesgesprek aan.