windmolen park in een gras landschap

CO2-Prestatieladder certificering behalen met DPS

 • Scherp tarief
 • Offerte binnen 24 uur
 • Gegarandeerd gecertificeerd
 • Voldoet aan alle vereisten, wetten & normen
 • Deskundige adviseurs met jarenlange ervaring
 • Startgarantie binnen twee weken
 • Adviesgesprek aanvragen

  Geheel gratis en vrijblijvend!

  Laat uw gegevens achter en we benaderen u voor een passend traject.

  • Vaste contactpersoon.
  • Binnen 24 uur antwoord.
  • Maximale ontzorging.
  Adviesgesprek aanvragen

  Wanneer u geen expert bent op het gebied van duurzaamheid en milieu kan het helaas zeer tijdrovend en ingewikkeld zijn om deze certificering zelfstandig te behalen. Als u met ons het traject van certificering in gaat, nemen wij u tijdens dit proces zo veel mogelijk werk uit handen. Hierdoor houdt u tijd over voor de dagelijkse bedrijfsvoering binnen uw organisatie. Wij begeleiden u bij het traject van A tot Z.

  We ondersteunen u gedurende het hele proces, vanaf de eerste intake, tot aan het behalen van de certificering. Waar u vragen of opmerkingen heeft delen we graag onze kennis over de CO2-Prestatieladder en over duurzaamheid en milieu in het algemeen met u.

  Interesse? Vraag uw gratis adviesgesprek aan en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

  Adviesgesprek aanvragen →

  Belangrijke informatie over de CO2-Prestatieladder

  Aan de hand van 4 onderwerpen (“inzicht”, “CO2-reductie”, “transparantie” en “participatie”) wordt een zogenaamd CO2-managementsysteem opgezet. Dit managementsysteem omvat regels, processen en maatregelen die resulteren in een bedrijfsvoering waarbij nu en in de toekomst rekening gehouden wordt met het terugbrengen en beheersen van de CO2-uitstoot.

  Het certificaat CO2-Prestatieladder kan afgegeven worden op 5 verschillende treden (of niveaus), waarbij de eisen aan certificatie steeds strenger worden. Een onderneming die op een hoger niveau gecertificeerd wordt, is automatisch ook gecertificeerd voor de onderliggende niveaus.

  Een bedrijf met een certificaat CO2-Prestatieladder toont de wil en de kunde om duurzaam te ondernemen door de CO2-uitstoot structureel te verminderen.

  Een certificering CO2-Prestatieladder zorgt er niet alleen voor dat er meer duurzaam gewerkt wordt binnen een organisatie, maar is ook commercieel gezien interessant door de bijkomende gunningsvoordelen. U toont namelijk aan innoverend en duurzaam te ondernemen, wat niet alleen de eigen organisatie ten goede komt maar ook de gehele keten en de hele branche. Hierdoor kunnen de kansen bij een aanbesteding vergroot worden en krijgt uw imago een positieve boost.

  Om gecertificeerd te worden voor de CO2-Prestatieladder, dient er een CO2-managementsysteem volgens de norm CO2-Prestatieladder opgezet en ingevoerd te worden binnen een organisatie. Vervolgens wordt het systeem getoetst door een certificerende instantie, waarna het certificaat afgegeven wordt.

  A title

  Image Box text

  Virtual support van DPS

  DPS biedt niet alleen tijdens het certificeringstraject ondersteuning, maar eventueel ook erna. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van virtual support. Ondersteuning op afstand dus, terwijl u achter de computer zit. Het voordeel hiervan is dat u gericht vragen kunt stellen en wij u gericht kunnen ondersteunen, zodat u precies de hulp krijgt die u nodig heeft en geen extra kracht in hoeft te huren.

  Gratis demo managementsysteem

  Ter ondersteuning van het milieu managementsysteem biedt DPS de optie om gespecialiseerde software te leveren die het mogelijk maakt de processen op het gebied van duurzaamheid en milieu binnen uw organisatie continue te monitoren en te verbeteren waar mogelijk. Kijk hier voor een gratis demo van onze KAM managementsysteemsoftware.

  Stappen naar CO2-Prestatieladder certificering

  Direct starten? Vraag een adviesgesprek aan.