Lean Black Belt, rolmodel van het Lean gedachtegoed

De Lean Black Belt-opleiding van Diks Process Support leert u de theorie, vaardigheden en praktijk om de interne Lean-consultant in uw organisatie te worden. Collega’s weten u te vinden omdat u weet hoe je processen continu verbetert volgens Lean. U mag zichzelf na deze opleiding officieel Black Belt noemen met een Black Belt-certificaat van het Lean Competency System Level 2a.

Lees meer →

Onze effectieve aanpak

Bij Diks Process Support vinden we dat u uw kennis meteen moet toe kunnen passen in de praktijk. Voor een Black Belt-certificaat verwachten we daarom dat u 2 Kaizens hebt afgerond: 1 in Green Belt, 1 in Black Belt. De gewenste impact stellen we samen met u vast, we gaan voor een significante bijdrage aan de doelen van een afdeling. De Kaizens leveren u dan ook meteen een duidelijk zichtbaar resultaat. Tijdens de trainingsdagen legt u aan één van onze gecertificeerde trainers uw businesscase voor en zo begeleiden we u door de Kaizens heen. Als u dat wenst, is extra coaching mogelijk.

Vraag informatie aan over de Lean Black Belt training

Laat uw gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact op voor een passend traject.

 • Vaste contactpersoon.
 • Binnen 24 uur antwoord.
 • Maximale ontzorging.

Informatie Lean Black Belt

Lean Black Belt is één van de Lean-opleidingen en is speciaal voor professionals die lean-expert willen worden in hun organisatie. Een ‘Black Belt’ is de persoon in de organisatie die altijd en overal met verbeteren bezig is, verbeterprojecten opzet en in staat is om een Lean-transformatie op een goede manier te begeleiden.

In de Lean Black Belt-training leert u de kennis en vaardigheden die nodig zijn om de lean-bedrijfsexpert te worden in uw organisatie.

Kennis

 • U leert complexe processen of situaties te verbeteren.
 • U leert hoe u stevige impact maakt in de organisatie.
 • U weet hoe u de juiste Lean-instrumenten inzet bij verschillende problemen.

Vaardigheden

 • U leert vaardigheden om het rolmodel van het Lean-gedachtegoed binnen uw organisatie te worden.
 • U leert hoe u uw organisatie helpt om stappen te maken in de Lean volwassenheid.
 • U ontwikkelt zichzelf als dé interne Lean-consultant en u weet als geen ander hoe u management, stakeholders en medewerkers meekrijgt.
 • U leert hoe u als Black Belt Yellow Belts en Green Belts traint en begeleidt binnen uw eigen organisatie.

Theorie-examen

Tijdens uw verbeterproject doet u het officiële LCS 2a Black Belt theorie-examen. Hiervoor leert u de stof uit een aantal voorgestelde boeken en een set aan slides als begeleidend materiaal.

Praktijk-examen

Als u het theoretisch examen succesvol hebt afgerond en uw verbetertraject is in overleg met de opdrachtgever en de Master Black Belt in een afrondende fase, dan kunt u praktijkexamen doen. Het praktijkexamen is een gesprek met 2 coaches van Diks Process Support waarin we uw verbetertraject bespreken.

Certificaat

Na succesvolle afronding van het theorie- en praktijkexamen bent u officieel gecertificeerd volgens het Lean Competency System Level 2a, Black Belt. Daarmee heeft u een internationaal erkend certificaat in handen waar u trots op mag zijn.

 1. We leven Lean
  We doen alles Lean. Dus ook onze opleidingen. We bepalen samen wat u leert.
 2. Geef uw verbetering vorm
  Bepaal samen met ons uw leerdoelen, gericht op uw werkpraktijk. U blij, uw werkgever blij: u past uw kennis meteen toe in uw werk.
 3. Word blijvend beter
  We leren u geen tooltjes en trucjes, maar tactieken en technieken waarmee u duurzame verbeteringen realiseert.
 4. Leer het van de besten
  Onze coaches hebben veel praktijkervaring en begeleiden u met veel persoonlijke aandacht in kleine groepen.
 5. Leer het met plezier

Work hard, play hard. We laten u het plezier van continu verbeteren al meteen ervaren, met dynamische lessen en tijd voor ontspanning in ons huiscafé.

 • Data-analyse en technieken
 • Coaching, procesbegeleiding en workshops leiden
 • Trainingsvaardigheden
 • Projectmanagement
 • Stakeholder Management
 • Kata en verdieping Kaizen-technieken
 • Lean volwassenheid en verandermanagement
 • End to end steering
 • Leiderschap
 • Beïnvloeding en Organizational Behavior Management

Als u in het bezit bent van een Green Belt Lean-certificaat kunt u aansluitend het 6-daagse Black Belt-programma volgen.
De Lean Black Belt-opleiding van 6 dagen kost € 2.940 (excl. BTW).

Bent u nog niet in het bezit van een Green Belt Lean-certificaat, dan kunt u er ook voor kiezen om in één keer het volledige Lean Black Belt-programma te volgen. In dat laatste geval duurt het 12 dagen. De Lean Black Belt-opleiding van 12 dagen kost € 5.659 (excl. BTW).

Lean Black Belt: kosten die u terugverdient

Lean Black Belt-kosten kunt u beter een investering noemen. U verdient ze namelijk snel terug met de winst die u behaalt uit de verbeteringen die u realiseert in uw organisatie. Houd er rekening mee dat je naast de contact- en studie-uren binnen uw eigen organisatie een verbetertraject uitvoert, waar u ook tijd in investeert. Het voordeel is dat u directe verbeteringen doorvoert in uw organisatie.

een dak met zonnepanelen

A title

Image Box text

A title

Image Box text

Meer begeleiding en coaching

Wilt u extra begeleiding en coaching tijdens het traject, dan is dat uiteraard mogelijk. Standaard zit er 2 uur praktijkbegeleiding bij uw opleiding. We raden aan om extra coaching af te nemen. Dat kan in pakketten van 4 uur, de kosten per pakket van 4 uur bedragen € 600,- (excl. BTW).