BRL 4702 certificering behalen met DPS

Het KOMO-procescertificaat BRL 4702 is kwaliteitscertificaat voor organisaties die zich bezighouden met dakdekken. Dit certificaat is uitgegroeid tot een essentieel onderdeel binnen de branche. Wanneer u geen specialist bent op het gebied van de BRL 4702 norm kan het certificeren voor deze norm op zelfstandige basis veel tijd en energie vergen. De certificering hiervoor is namelijk een best ingewikkeld proces. DPS kan u in dit traject begeleiden van A tot Z. Vraag uw gratis adviesgesprek aan.

  • U wordt dezelfde dag teruggebeld
  • Telefonische inventarisatie met één van onze experts
  • Uw huidige situatie & kansen in kaart gebracht

Laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact op.

Geheel vrijblijvend

Wij nemen binnen één werkdag contact met u op voor het afstemmen van de wensen zodat wij een passende oplossing kunnen bieden.

Wij proberen u zoveel mogelijk te ontzorgen als u ervoor kiest om het BRL 4702 certificeringstraject met ons aan te gaan. Hierdoor kunt u zich blijven focussen op de dagelijkse bedrijfsvoering binnen uw organisatie. Wij ondersteunen u gedurende het hele proces, vanaf de intake, tot aan het behalen van de certificering. Waar u vragen of opmerkingen heeft delen we graag onze kennis over het BRL 4702 procescertificaat met u.

Adviesgesprek aanvragen →

Informatie over het KOMO-procescertificaat BRL 4702

Het BRL 4702 certificaat is opgesteld door KOMO, een privaatrechtelijk keurmerk dat al jaren een belangrijk instrument is in de bouwsector. De eisen die dit keurmerk stelt zijn vastgelegd in Beoordelingsrichtlijnen (BRL). In de BRL 4702 zijn de eisen voor de ‘Uitvoering van dakbedekkingsconstructies met gesloten dakbedekkingsystemen’ vastgelegd. Dit zijn simpel gezegd de kwaliteitsrichtlijnen voor dakbedekkingsbedrijven.

Adviesgesprek aanvragen

Het dakbedekkingsbedrijf dient het proces van uitvoering te hebben beschreven in een kwaliteitshandboek / systeem of Intern Kwaliteitsbewakingsschema (IKB schema) conform de eisen van BRL 4702.

Uitvoering van het proces dient plaats te vinden conform het kwaliteitshandboek/IKB schema en de bijhorende vakrichtlijnen.

Adviesgesprek aanvragen

Om de kwaliteit van dakdekken meetbaar te maken is het KOMO-procescertificaat BRL 4702 in het leven geroepen. Met dit certificaat kan de kwaliteit van dakdekken middels externe controles worden gewaarborgd. Laat u zich voor BRL 4702 certificeren, dan toont u aan dat u kwalitatief werken hoog in het vaandel heeft zitten. Dit certificaat wordt ook steeds vaker vereist door opdrachtgevers, wanneer zij nieuwe opdrachten uitzetten.

Adviesgesprek aanvragen

Het KOMO-procescertificaat BRL 4702 is momenteel nog niet verplicht. Wel zien we steeds vaker dat verzekeraars en opdrachtgevers ervoor kiezen om in zee te gaan met een BRL 4702 gecertificeerd dakbedekkingsbedrijf. Kwaliteit is een belangrijk aspect voor deze partijen en kan dankzij het certificaat worden gegarandeerd.

Adviesgesprek aanvragen

A title

Image Box text

Virtual support van DPS

DPS biedt niet alleen tijdens het certificeringstraject ondersteuning, maar eventueel ook erna. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van virtual support. Ondersteuning op afstand dus, terwijl u achter de computer zit. Het voordeel hiervan is dat u gericht vragen kunt stellen en wij u gericht kunnen ondersteunen, zodat u precies de hulp krijgt die u nodig heeft en geen extra kracht in hoeft te huren.

Gratis demo kwaliteitsmanagement software

Ter ondersteuning van het kwaliteitssysteem biedt DPS de optie om gespecialiseerde software te leveren die het mogelijk maakt de kwaliteitsprocessen binnen uw organisatie continue te monitoren en te verbeteren waar mogelijk. Kijk hier voor een gratis demo van onze KAM managementsysteemsoftware.

Stappen naar een BRL 4702 certificering

Direct starten? Vraag een adviesgesprek aan.