Visual management

Met visuele communicatie creëert u meer betrokkenheid op de werkvloer en worden procesverbeteringen en meetings leuker. Visuele middelen zijn een belangrijk hulpmiddel bij het optimaliseren van een proces.

  • U wordt dezelfde dag teruggebeld
  • Telefonische inventarisatie met één van onze experts
  • Uw huidige situatie & kansen in kaart gebracht

Laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact op.

Geheel vrijblijvend

Wij nemen binnen één werkdag contact met u op voor het afstemmen van de wensen zodat wij een passende oplossing kunnen bieden.

Niet alleen zijn grafische weergaven vaak veel duidelijker dan woorden, maar een afdruk is ook een blijvende herinnering aan gemaakte afspraken binnen een bedrijf. Visual management kan een einddoel zijn, maar kan ook deel uitmaken van een breed opgezet verbeterplan voor uw organisatie. Bij DPS denken we hoe dan ook graag met u mee, en alles wat we leveren is maatwerk in huisstijl van uw organisatie.

Adviesgesprek aanvragen →

Voorbeelden visual management

Met visual management zorgt u voor visuele ondersteuning die de richtlijnen binnen een organisatie verduidelijken. Dit kunnen gezamenlijke doelstellingen op het gebied van effectiviteit zijn, maar ook op het gebied van veiligheid of bijvoorbeeld ethische principes. Voor verschillende doelen hebben we bij DPS verschillende soorten visuele management. Enkele voorbeelden van visual management hebben we hieronder voor u op een rij gezet.

Schaduwbord voor gereedschap
Een schaduwbord is een onmisbare tool voor het opbergen van gereedschap. De welbekende schaduwborden met duidelijke afbeeldingen zorgen ervoor dat niemand zijn gereedschap nog verkeerd ophangt of opbergt. Minder tijdverlies bij het opbergen, wat resulteert in verhoogde arbeidsproductiviteit.

Whiteboard / informatiebord
Een whiteboard is een multi inzetbare tool om informatie over te brengen. Gebruik een whiteboard bij een presentatie of bijvoorbeeld als algemeen informatiebord om werknemers te informeren. Er kan op een informatiebord geschreven en getekend worden, maar er kan indien gewenst er ook met magneten gewerkt worden om documenten op te hangen.

Verbeter- & kwaliteitsborden (maatwerk)
We bieden bij DPS ook andere informatieborden, zoals voorbedrukte borden om doelstellingen of belangrijke principes te communiceren. Deze maken vaak deel uit van een vooropgezet verbetertraject, dat specifiek toegespitst is op de situatie van uw bedrijf. De bijbehorende visuele borden in de vorm van bijvoorbeeld verbeterborden of kwaliteitsborden zijn dan ook vaak maatwerk.

Belijningen op de vloer
Informatie hoeft niet per se gedeeld te worden via een bord aan de wand. Met vloerbelijning kan er zonder bewoording aangegeven worden waar bepaalde ruimtes zich bevinden in een magazijn of industriehal. Gebruik belijningen bijvoorbeeld om aan te geven waar looppaden lopen of waar zich gevaarlijke ruimtes bevinden.

Eerder visualisatieprojecten DPS
Als u een ervaren partner zoekt op het gebied van visualisatie dan bent u bij DPS aan het juiste adres! We hebben in het verleden al gewerkt aan verschillende projecten, vaak op het raakvlak tussen procesoptimalisatie en visualisatie.

Voorbeelden van eerdere projecten zijn:

  • Het structureren van afval/ re-work processen binnen de maakindustrie d.m.v. visualisatie.
  • Het creëren van lekkage en onderhoudskaarten, met bij behorend proces.
  • Het verzorgen van een “Stand-up meeting” inrichting met bijbehorende systematiek.
  • Het creëren van LEAN- posters om verspilling te visualiseren.
  • Implementatie van een visuele levensgrote LEAN boom.
  • Kwaliteit overdacht borden binnen de productie.
  • Visualiseren van vakken op vloeren t.b.v. 5S.

Voor DPS is geen probleem te gek. Wij denken graag met u ‘out of the box’ mee over hoe we een probleem d.m.v. visualiseren kunnen oplossen.