RI&E (Risico-Inventarisatie en Evaluatie)

 • Scherp tarief
 • Offerte binnen 24 uur
 • Voldoet aan alle vereisten, wetten & normen
 • Veiligheidskundigen met jarenlange ervaring
 • Startgarantie binnen twee weken
 • Prakitsch en leesbaar rapport
 • Eventuele toetsing door HVK
 • Laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact op.

  Geheel vrijblijvend

  Wij nemen binnen één werkdag contact met u op voor het afstemmen van de wensen zodat wij een passende oplossing kunnen bieden.

  Wanneer u geen expert bent op het gebied van Arbo en veiligheid, kan het helaas zeer tijdrovend en ingewikkeld zijn om een RI&E uit te voeren en te laten toetsen. Als u met ons het RI&E traject in gaat nemen wij u tijdens dit proces zo veel mogelijk werk uit handen. Hierdoor houdt u tijd over voor de dagelijkse bedrijfsvoering binnen uw organisatie. We ondersteunen u gedurende het hele proces, vanaf de eerste intake, tot aan het laten goedkeuren van de RI&E die aan de wettelijke eisen voldoet. Let op: een RI&E hoeft in sommige gevallen niet getoetst te worden! Meer hierover kunt u lezen op steunpunt RIE.

  Waar u vragen of opmerkingen heeft delen we graag onze kennis over de RI&E en over Arbo en veiligheid in het algemeen met u.

  Interesse? Vraag uw gratis adviesgesprek aan en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

  Adviesgesprek aanvragen →

  Informatie over een RI&E (Risico-Inventarisatie en Evaluatie)?

  Zoals de titel al zegt, brengt een RI&E in kaart welke mogelijke risico’s werknemers lopen bij het doen van werk dat mogelijk gevaarlijk of ongezond is. Deze inventarisatie dient schriftelijk te worden vastgelegd en getoetst worden door een Arbodeskundige. Onderdeel van een RI&E is een PVA (Plan van Aanpak) waarin beschreven staat hoe een organisatie in de praktijk om gaat met de risico’s en gevaren die uit de evaluatie naar voren zijn gekomen.

  Het uitvoeren van een RI&E (Risico-Inventarisatie en Evaluatie) met een Plan van Aanpak is conform de Arbowet verplicht voor iedere onderneming met personeel. Hierin verschilt een RI&E dus met meer vrijblijvende certificeringen op het gebied van Arbo en veiligheid (zoals VCA, ISO 45001 en Veiligheidsladder) die niet verplicht zijn, maar zich meer richten op de specifieke eisen en wensen van een onderneming of branche.

  RI&E betekenis (risico inventraisatie en evaluatie) opstellenopstellen betekenis

  A title

  Image Box text

  Virtual support van DPS

  DPS biedt niet alleen tijdens traject van de RI&E ondersteuning, maar eventueel ook erna. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van virtual support.Ondersteuning op afstand dus, terwijl u achter de computer zit. Het voordeel hiervan is dat u gericht vragen kunt stellen en wij u gericht kunnen ondersteunen, zodat u precies de hulp krijgt die u nodig heeft en geen extra kracht in hoeft te huren.

  Gratis demo veiligheidssysteem

  Een RI&E kan de eerste stap zijn tot het invoeren van een compleet veiligheidssysteem met regels, processen en maatregelen die geïmplementeerd worden binnen de verschillende afdelingen van een organisatie.

  Ter ondersteuning van het veiligheidssysteem biedt DPS de optie om gespecialiseerde software te leveren die het mogelijk maakt de processen op het gebied van Arbo en veiligheid binnen uw organisatie continue te monitoren en te verbeteren waar mogelijk. Kijk hier voor een gratis demo van onze KAM managementsysteemsoftware.

  Stappenplan RI&E (Risico-Inventarisatie en Evaluatie)

  Direct starten? Vraag een adviesgesprek aan.