Klantcase Olthof Groep B.V.: “Dankzij Diks Process Support hebben we een betere marktpositie”

Olthof Groep B.V. heeft recentelijk het niveau zilver van de CSC Beton certificering behaald. Met dit keurmerk garandeert het bedrijf een duurzame productie van beton. Om deze certificering te behalen, moesten ze aan strenge eisen voldoen. Voor begeleiding gedurende het traject schakelden ze Diks Process Support in. Eduard van der Veen, bedrijfsleider Betontechnoloog bij Olthof Groep B.V.: “We kunnen nu aanhaken bij de grote beursgenoteerde betonleveranciers met vestigingen bij ons in de regio.”

CSC Beton certificering klantcase

Olthof Groep B.V. is een familiebedrijf opgericht door broers Klaas-Jan en Niels-Jan Olthof. Gevestigd in Sappemeer, fungeert het bedrijf als een betrouwbare en bovenal nuchtere leverancier van beton en bouwgrondstoffen. Ook biedt Olthof Groep B.V. diensten aan voor de inname van spoorballast, puin en teervrij asfalt. Eén van de speerpunten van Olthof Groep B.V. is duurzaamheid. Eduard: “We vinden het belangrijk om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, daarom hebben we bij Olthof Groep B.V. inmiddels 3700 zonnepanelen geïnstalleerd. Ik merkte dat certificeringen op het gebied van duurzaamheid momenteel een vogelvlucht nemen, met name de CSC Beton certificering. Hier moesten we ook iets mee, bedacht ik me, want dit zou onze marktpositie kunnen verbeteren.”

Goede verhalen over Diks Process Support

De CSC Beton certificering geeft betonproducenten en klanten inzicht in de wijze waarop zij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit wereldwijd erkende certificatiesysteem stelt strenge eisen, waardoor het behalen van de CSC Beton certificering een uitdagend proces is. “Ondanks onze belangstelling hiervoor, verwachtte ik dat we de certificering door de drukte van onze dagelijkse bezigheden naar de achtergrond zouden schuiven. Ik had via onze directeur al goede verhalen gehoord over hoe Diks Process Support andere partijen had begeleid bij het proces, dus het leek me goed om contact op te nemen”, vertelt Eduard. De eerste kennismaking met Olthof Groep B.V. kwam snel tot stand. Eduard: “De specialisten waren heel sociaal en toonden veel interesse in ons bedrijf, het voelde direct goed.” De CSC Beton certificering bestaat verschillende niveaus, waaronder brons, zilver, goud en platina. “Diks Process Support adviseerde ons welk certificeringsniveau het beste bij ons zou passen, dat bleek vooralsnog zilver te zijn. Goud en natuurlijk platina is de wens voor de toekomst.”

Efficiënte communicatie en organisatorisch sterk

Het doel was helder: Olthof Groep B.V. begeleiden om het zilveren CSC Beton certificaat te behalen. “Voor ons als klein familiebedrijf was deze ondersteuning erg waardevol”, laat Eduard weten. “Het was duidelijk dat Diks Process Support over veel expertise beschikte. Waar wij bijvoorbeeld de MKI-waarden meten, verwerkte Diks Process Support deze tot een heldere rapportage. We werden echt ontzorgd. Ook prettig was dat zij een goede relatie hadden met de auditor. Zo wisten we wat we konden verwachten.” De communicatie verliep vooral via de mail. “Dat werkte heel efficiënt. Diks Process Support stelde doelgerichte, hapklare vragen. Het waren geen lange mails waarin je als het ware ‘verzuipt’. De taken die gedaan moesten worden, wezen ze direct aan de juiste persoon toe. Op organisatorisch vlak waren ze heel sterk.”

Met vlag en wimpel CSC Beton gecertificeerd

Na de begeleiding was het tijd voor de audit. “Dankzij de professionele ondersteuning waren we niet zenuwachtig. De audit voelde gewoon als iets wat nog ‘moest gebeuren’”, lacht Eduard. Met trots kunnen we mededelen dat Olthof Groep B.V. met vlag en wimpel geslaagd is voor het zilveren CSC Beton certificaat. Eduard: “Hier zijn we ontzettend blij mee. Dankzij dit certificaat kunnen we aanhaken bij de grote internationale betonleveranciers. Ons doel was om onze marktpositie te verbeteren en dat is gelukt. De samenwerking met Diks Process Support is in alle opzichten geslaagd.”

Werkt u in de betonsector en wilt u net als Olthof Groep B.V. uw marktpositie op een duurzame manier verbeteren? Neem dan gerust contact met ons op!

Direct bellen Direct bellen