Klantcase Roos Groep: “Ik kan altijd goed sparren over KAM met de interim-specialist”

Familiebedrijf Roos Groep is in de wegenbouw specialist op het gebied van betonverhardingen en infrastructuurwerken. Om de hoogste standaarden in kwaliteit en veiligheid te waarborgen, vertrouwt Roos Groep op de expertise van onze interim KAM-specialist. Ron Huijbers, KAM-coördinator bij Roos Groep: “Het is duidelijk dat Diks Process Support expert is in dit vakgebied.”

Ervaren interim KAM-specialist

Veel bedrijven schakelen een interim-specialist van Diks Process Support in voor advies aan de directie, medewerkers of het management. Voordat Ron bij de Roos Groep werkzaam werd, had onze KAM-adviseur al een cruciale rol in het bedrijf bij het uitvoeren van audits en werkinspecties om certificeringen te behouden. Ron: “Deze interim-specialist had hier de handen vol aan, ze was namelijk één dag in de week aanwezig. Er was geen ruimte om de KAM-handleiding aan te scherpen. Het was echter belangrijk om deze te herzien. Daarom werd ik bij de Roos Groep aangenomen als KAM-coördinator. Ik had destijds nog weinig ervaring met kwaliteitsmanagement. Het was daarom heel waardevol dat de interim-specialist van Diks Process Support op de werkvloer aanwezig was.”

Kennis vergroten

Onze interim-specialisten op het gebied van KAM zijn niet alleen inzetbaar voor tijdelijke projecten, maar vergroten ook de kennis van medewerkers. Met de aanstelling van Ron bij de Roos Groep, kreeg onze KAM-adviseur de gelegenheid om zich ook op deze educatieve rol te richten. Ron: “We hebben wekelijks een overleg over wat er op de planning staat. Hierbij geeft de interim-specialist mij ook waardevolle tips.” Een specifieke tip betrof de optimalisatie van de kwaliteitsmanagementhandleiding. “Het ging om een bijlage van persoonsgebonden middelen – specifiek gericht op helmen”, vertelt Ron. “Deze gaan vijf jaar mee. Na deze periode moeten medewerkers zelf aangeven dat er een nieuwe helm nodig is. Ik had hier in de handleiding een pagina aan gewijd, maar toen gaf de interim-specialist aan dat ik deze beter kon vormgeven in een formulier. Zo zou de boodschap beter naar medewerkers overgedragen worden en heeft toekomstig personeel hier direct inzicht in.” Tussen onze KAM-adviseur en Ron is een intensieve samenwerking ontstaan. Hoe bevalt dat?

Een prettige collega

Terwijl onze KAM-adviseur zich focust op het optimaliseren van het KAM-systeem, richt Ron zich nu op specifieke vraagstukken binnen de handleiding. Denk bijvoorbeeld aan de materiële emissies voor de CO2-Prestatieladder. Regelmatig vinden er nog feedbackmomenten plaats. “De interim-specialist ondersteunt bij interne audits en werkplekinspecties. Onze samenwerking verloopt prettig: we communiceren goed en het is duidelijk dat Diks Process Support diepgaande kennis van zaken heeft. Ik kan bij vragen altijd aankloppen, daar ben ik erg dankbaar voor. De interim-specialist is niet alleen deskundig, maar ook een gewaardeerde collega die alle lof verdient.”

Heeft u ook behoefte aan tijdelijke interim support? Neem dan gerust contact met ons op!

Direct bellen Direct bellen