Klantcase Hagengroep: “We kunnen altijd op Diks Process Support vertrouwen”

Van a tot z ontzorgen? Dat doen we voor familiebedrijf HAGEN uit Weesp, stadsgebied Amsterdam! Dit moderne transportbedrijf in de weg- water, woning- en utiliteitbouw is ook specialist in alle mogelijke betonsoorten. Daar horen natuurlijk bepaalde certificeringen bij. Ria Hagen, Directeur Hagengroep: “Diks Process Support houdt ons scherp.”

CSC Beton certificering

De CSC Beton certificering geeft betonproducenten en klanten inzicht in de wijze waarop zij maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Dat is voor ons een belangrijke certificering”, vertelt Ria. “Ik verdiepte me in de norm en bijbehorende richtlijnen. Het bleek veel schrijfwerk te zijn. Hoe is het inkoopproces geregeld? Hoe verantwoorden we het grondstofgebruik? Deze verantwoordingen schrijven kostte me veel tijd en energie. Zeker gezien ik het zonder voorbeeld moest doen.” De certificering was volgens Ria niet bepaald iets voor ‘erbij’. “Het kwam vaak voor dat ik ineens dacht: we moeten nog snel een inspectie uit laten voeren. Veel zaken omtrent de certificering werden ad hoc.” In 2019 is Hagen Beton BV  voor de eerste keer CSC Beton Goud gecertificeerd, maar in 2022 moesten zij zich weer hercertificeren. “Ik zou overal weer opnieuw in moeten duiken. Gelukkig kwam Diks Process Support toen in beeld.”

Ondersteuning bij kwaliteitsmanagementsysteem

Bij Diks Process Support hebben we goed contact met certificerende instellingen. Ria: “Via die weg zijn we met Diks Process Support in contact gekomen. Dat was een goed gesprek. Wat me vooral opviel? Ze waren heel down-to-earth, praktisch en nuchter. Zo zijn wij ook, dus dat wekte al vertrouwen. Het leek me een organisatie die de situatie op de werkvloer goed zou kunnen vertalen naar to do’s in een bedrijfsvoering.” Om de Hagengroep met haar diverse werkmaatschappijen zo veel mogelijk te ontzorgen, boden we bij Diks Process Support aan hen te ondersteunen bij het complete kwaliteitsmanagementsysteem. Dat houdt in: ondersteunen bij alle certificaten die voor het bedrijf interessant zijn. “Dat leek me heel fijn.”, vertelt Ria. “CSC,  ISO, Veiligheidsladder, VCA: het voelde soms alsof er steeds meer eisen en regels bijkwamen. Dan is het fijn als er iemand meekijkt.”

Proactieve partner

We begeleiden Hagengroep bij diverse certificeringen. Ria: “Elke maand krijgen we van Diks Process Support een mail over wat er allemaal moet gebeuren. Zodoende staan er nu bijvoorbeeld maandelijks werkinspecties op de planning. Normaal gesproken zou het bij een dergelijke inspectie nog door mijn hoofd schieten of ik wellicht nog wat vergeten zou zijn. Dankzij de proactieve houding van Diks Process Support kan ik erop vertrouwen dat wanneer ik hun actiemails opvolg, alles te alle tijden geregeld en up-to-date is.”

Sterk veiligheidsbeleid

Recent heeft HAGEN een succesvolle audit van de ISO 9001 achter de rug. Dit laat zien dat zij voldoen aan de belangrijkste normen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Tevens zijn zij VCA-gecertificeerd en werken ze continu volgens de Veiligheidsladder aan het veiligheidsbewustzijn binnen de organisatie. “Als transporteurs zijn wij voortdurend op de bouwplaats aanwezig. Je kunt nooit genoeg bezig zijn met veiligheid. Dankzij de begeleiding van Diks Process Support doen we dat nu heel gericht. Dat is fijn, want uiteindelijk is ons doel dat de certificeringen onderdeel worden van onze bedrijfscultuur. Dan hebben ze het grootste effect.” Met praktische documentatie kan HAGEN bijvoorbeeld laten zien hoe ze handelen bij een calamiteit. Ook staan hierin de doelstellingen beschreven en hoe zij deze aanvliegen. Ria: “Wil je koploper zijn en verantwoord ondernemen – voor zowel jezelf, het personeel en de opdrachtgevers – dan kom je niet onder de certificeringen uit. Het is goed om scherp te blijven en aan de voorkant én op voorhand zaken op orde te hebben.”

Sterke marktpositie

Hagengroep draagt de certificeringen met trots. Ria: “Certificeringen zijn ijkpunten voor het krijgen én behouden van een goede marktpositie. Als mensen nu zien dat wij CSC Beton Goud gecertificeerd zijn, weten ze: dit bedrijf werkt met grondstoffen die een verantwoorde herkomst hebben.” Hoe kijkt Ria terug op onze samenwerking? “Diks Process Support zit altijd bovenop de bal. Ze weten bijvoorbeeld welke wijzigingen er in de certificeringsnormen aankomen en adviseren ons hoe we daarmee om moeten gaan. Ik ben blij dat Diks Process Support deze zaken bij ons monitort en zal hen bij andere vraagstukken altijd als eerste benaderen.” Bent u benieuwd hoe we u kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op!

Direct bellen Direct bellen