Hoe DPS kwaliteitsmanagement weer leuk maakt

Kwaliteitsmanagement: we vinden het allemaal belangrijk, maar niet iedereen vindt het leuk. We zitten niet te wachten op lange theoretische verhalen over kwaliteit, we willen gewoon lekker aan de slag. Bij DPS snappen we dat. Daarom maken we kwaliteitsmanagement graag zo praktisch mogelijk en koppelen we het aan de praktijk. Hoe doen we dat?

Kwaliteitsmanagement weer leuk maken

Kwaliteitsmanagement staat in organisaties vaak ver van het ‘echte leven’ en de werkpraktijk af. Een theoretisch verhaal dat niet tot de verbeelding spreekt. Door zo’n theoretische benadering lijkt kwaliteitsmanagement een ver van je bed show. Maar het komt juist dagelijks terug in de praktijk. Elke dag komen we dingen tegen die beter of anders kunnen. Dingen die het werk makkelijker, efficiënter of veiliger maken. Dat zijn misschien kleine dingen, maar juist omdat ze zo dichtbij de praktijk liggen merk je een kleine verbetering direct. Al die kleine stappen voor elkaar zorgen uiteindelijk voor grotere verbeteringen. Als je het zo aanpakt, is kwaliteitsmanagement een stuk leuker en praktischer.

Breng het onder de mensen

Theoretische modellen en normen zijn er niet voor niets. Maar om kwaliteitsmanagement weer onder de mensen te brengen is meer nodig. Koppel het aan de praktijk, zorg dat het leeft en maak het tastbaar. Wilt u op een praktische manier aan de slag met kwaliteitsmanagement? Dan is het belangrijk dat elke medewerker ook daadwerkelijk in staat is om verbetervoorstellen te doen. Een digitaal kwaliteitsmanagementsysteem is daarbij een praktisch hulpmiddel.

Digitaal kwaliteitsmanagementsysteem

Via een digitaal kwaliteitsmanagementsysteem heeft elke collega toegang tot de juiste informatie om zijn werk uit te voeren. Heeft je collega een verbetervoorstel of veiligheidsmelding? Dan kan hij dit doorgeven via zijn telefoon, PC of iPad. De software is namelijk op elk (mobiel) device beschikbaar. Op deze manier stel je iedereen in staat om met verbetervoorstellen te komen en actief bezig te zijn met de kwaliteit van zijn eigen werk.

Lees ook: Wat is een kwaliteitssysteem?

Implementeren van kwaliteitsmanagementsysteem software

Zelf werken wij met de kwaliteitsmanagementsysteem software van ManualMaster. Via ons maakt u hier ook gebruik van voor een vast bedrag per maand. Benieuwd hoe dit werkt? Neem contact met ons op om de software te testen in een gratis demo omgeving. Of lees meer over de mogelijkheden om kwaliteitsmanagementsysteem software te implementeren. Wij helpen u graag om kwaliteitsmanagement weer leuk te maken!

Direct bellen Direct bellen