Hoe kwaliteitsmanagementsysteem software helpt bij het behalen van KAM-doelstellingen

Elke organisatie streeft bepaalde doelstellingen na. Het binnenhalen van meer sales, het optimaliseren van het productieproces of het behalen van KAM-doelstellingen. Om welk doel het ook gaat, om dit doel te behalen is voldoende focus belangrijk. Ligt uw focus op het verbeteren van KAM-prestaties? Dan is een goed kwaliteitsmanagementsysteem heel waardevol! Het helpt u om focus aan te brengen, doelgericht te werken en prestaties continu te verbeteren. Hoe dat precies werkt en waarom dit zo waardevol is leggen we uit in deze blog.

Wat doet kwaliteitsmanagementsysteem software?

Een kwaliteitsmanagementsysteem is een redelijk abstract begrip. Maar eigenlijk is het principe heel simpel: het is een systeem dat helpt om de doelstellingen van uw organisatie te behalen. Dit kan om grote meerjarige doelstellingen gaan, maar ook voor korte verbetertrajecten is het een handig hulpmiddel. De intelligente software die wij voor kwaliteitsmanagement gebruiken is namelijk specifiek ontworpen om al uw organisatiedoelen en -afspraken vast te leggen, te beheren en bij te werken. Hiermee bent u in staat om doelgericht en systematisch met specifieke onderwerpen aan de slag te gaan. En niet minder belangrijk: u en uw collega’s kunnen het systeem op elk type device gebruiken. Dat maakt het inzien en updaten van prestaties en doelen eenvoudig én laagdrempelig.

Digitaal kwaliteitsmanagementsysteem: toegankelijk en interactief

De tijd van het papieren kwaliteitshandboek en uitgeprinte beleidsstukken is voorbij. Een digitaal kwaliteitsmanagementsysteem is het nieuwe alternatief. En dat is niet voor niets zo, want het biedt veel voordelen. Het is toegankelijk (iedereen met toegang kan erbij) en daarnaast is het interactief. Hierdoor belanden uw organisatiedoelstellingen niet op een stapel met beleidsstukken die niemand ooit leest, maar brengt u ze daadwerkelijk in de praktijk op de werkvloer. Elke medeweker beschikt op elk moment over de benodigde informatie om zijn of haar functie uit te voeren. Hierdoor ligt het werken aan organisatiedoelen binnen handbereik voor alle collega’s. Dat stimuleert het proces van continu verbeteren aanzienlijk!

Draagvlak en betrokkenheid

Door de toegankelijkheid van een digitaal kwaliteitsmanagementsysteem creëert u ook een stuk meer draagvlak en betrokkenheid binnen alle lagen in de organisatie. Het systeem is namelijk voor iedereen, en niet alleen voor het management. Stel dat een collega op de werkvloer een supergoed verbetervoorstel heeft. Met behulp van een digitaal kwaliteitsmanagementsysteem is het veel eenvoudiger en laagdrempeliger om deze ook echt in te dienen. Op deze manier komen ideeën en oplossingen vanuit de gehele organisatie, waardoor het behalen van KAM-doelstellingen en continu verbeteren voortaan een integraal proces zijn.

Het kwaliteitsmanagementsysteem van DPS

Bent u op zoek naar een intelligente ICT-oplossing als kwaliteitsmanagementsysteem? DPS biedt oplossing! Ons kwaliteitsmanagementsysteem is uitgerust met de nieuwste software van ManualMaster. Continu verbeteren en digitaal melden is er volledig in geïntegreerd en het biedt u de mogelijkheid om altijd over de juiste documentatie en registratie te beschikken. Wij verzorgen het beheer, en ontzorgen u voor een vast bedrag per maand. Interesse of meer weten? Neem contact met ons op. We helpen u graag met het inrichten van een kwaliteitsmanagementsysteem dat bij uw organisatie past.

Direct bellen Direct bellen