Nieuwe versie CSC Beton certificering: dit bekent het voor u

CSC Beton certificering

De CSC Beton certificering geeft betonproducenten en klanten inzicht in de wijze waarop zij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Momenteel wordt de certificering herzien, versie 3.0 van de Technische Handleiding is daarmee in de maak. Is het verstandig om te wachten met certificeren tot de nieuwe versie live is of juist niet?

Wat is de CSC Beton certificering? 

CSC staat voor Concrete Sustainability Counsil. De CSC Beton certificering is een wereldwijd erkend certificatiesysteem op het gebied van productie, verwerking van beton, cement en toeslagmaterialen. Door dit certificaat te behalen, toont een onderneming in de betonsector aan dat zij beton op een duurzame manier produceert. Een onderneming laat daarmee zien dat deze milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit kan bijdragen aan een positief imago, wat financiële voordelen op kan leveren: sommige opdrachtgevers stellen de certificering als eis voor een samenwerking.

Versie 3.0 van de Technische Handleiding

In het eerste stakeholdersoverleg over de CSC Beton certificering werden de huidige vereisten om het certificaat te behalen doorgenomen. Een aantal randvoorwaarden, zoals mensenrechten, waren tijdens diverse webinars al uitgebreid besproken en aangepast. In het overleg waren een breed scala aan stakeholders betrokken om er zo voor te zorgen dat in de nieuwe versie aan het gewenste ambitieniveau zou worden voldaan. Gecertificeerde bedrijven werden ook om feedback gevraagd. Nu liggen er een aantal voorstellen op tafel, waaronder duplicaten verwijderen en criteria die onpraktisch blijken onder de loep nemen.

De complete invulling van de nieuwe versie van de CSC Beton certificering is nog niet bekend. Voor nu lijkt het erop dat de nieuwe certificering strengere eisen zal hebben. Tot 31 december 2023 kunnen wij bij Diks Process Support uw bedrijf nog volgens de huidige versie (2.1) certificeren. Dit certificaat is drie jaar geldig. Bent u benieuwd hoe we u kunnen helpen? Lees dan hier meer over het certificeringstraject bij Diks Process Support of vraag een gratis adviesgesprek aan.

 

Direct bellen Direct bellen