Diks Process Support is officieel een SBB erkend leerbedrijf

Sinds deze week is DPS officieel een SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) erkend leerbedrijf. Als SBB erkend leerbedrijf kun je leerlingen van mbo-niveau een stage aanbieden binnen uw bedrijf. Het is volgens de ‘Wet educatie en beroepsonderwijs’ namelijk verplicht dat mbo-leerlingen het praktijk onderdeel van de opleiding volgen bij een erkend leerbedrijf.

Voorwaarden om een SBB erkend leerbedrijf te worden

Om een SBB erkend leerbedrijf te worden moest DPS voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet een SBB erkend leerbedrijf de leerling een goede en veilige werkplek kunnen bieden, waar hij of zij ervaring op kan doen met de verschillende werkprocessen en werkzaamheden die toebehoren aan het beroep. Daarnaast moet er binnen het bedrijf een praktijkopleider worden aangesteld die de tijd en middelen heeft om een leerling te begeleiden op de werkvloer. Verder moet het bedrijf bereid zijn om samen te werken met zowel de school als de organisatie SBB. Tot slot gaat het bedrijf akkoord met een vermelding van de bedrijfsgegevens op meerdere stage platformen die nauw samenwerken met de scholen.

twee werknemers bekijken een document in bouwomgeving

Wat betekent dit voor DPS?

Diks Process Support kijkt graag naar de toekomst en dus ook naar potentiële talenten voor eventuele uitbreidingen binnen het team. Met deze titel wordt het voor DPS mogelijk om dichter bij het vuur te zitten en dus starters een kans te bieden in de branche waarin we opereren. 

Direct bellen Direct bellen