Certificering in tijden van Corona: virtual support biedt oplossing

De economie staat op z’n kop door het Coronavirus. Waar het kan gaan de zaken door, maar helaas lukt dit niet voor alle processen. Voor veel bedrijven ligt de productie momenteel zelfs helemaal stil. Gelukkig zijn er in deze periode ook dingen die wel door kunnen gaan, zoals certificeringstrajecten. Hoe? Virtueel! In dit artikel vertellen we hoe dit werkt en op welke manier u deze trajecten in deze tijd toch door laat gaan.

Certificering in tijden van Corona

Door de maatregelen van het RIVM liggen momenteel veel certificeringstrajecten stil. Dat is zuur, want is het is uiteindelijk wel de bedoeling om deze certificeringen te behalen. Was u al bezig met een certificeringstraject of had u er eigenlijk een gepland staan in deze periode? Met behulp van virtual support is het mogelijk om deze toch door te laten gaan. Dat kan op verschillende manieren:

  • Het gestarte certificeringstraject weer oppakken;
  • Een nieuw traject starten ter voorbereiding op de certificering;
  • De certificering virtueel afronden via Teams.

Virtual support bij certificeringstrajecten

Uiteraard zijn de bovenstaande oplossingen allemaal op afstand. Het is wellicht even wennen om virtueel te werken, maar het grote voordeel ervan is dat certificeringen toch door kunnen gaan. In veel gevallen is het zelfs mogelijk om de certificering virtueel af te ronden. Bij DPS organiseren we dit voornamelijk via het samenwerkingsplatform Microsoft Teams. Grote kans dat u deze tool kent en dat uw organisatie er al mee werkt. Hoe zetten we dit in voor het doorlopen van een certificeringstraject?

Certificeringstraject via Teams

Een certificeringstraject bestaat voor een groot deel uit overleg, inventarisatie en vastlegging. De verschillende functionaliteiten van Teams komen hierbij goed van pas. We gebruiken de tool niet alleen voor overleg, maar ook voor documentatie. Denk hierbij aan het bewaren en bewerken van procesbeschrijvingen, standaardisering van processen, beheer van managementsystemen/handboeken en verslaglegging. Aanpassingen doorvoeren is eenvoudig, want we werken gewoon ‘live’ in dezelfde versie van het document. Dat scheelt een hoop e-mails!

Verschillende certificaten

Bent u benieuwd met welke certificeringstrajecten wij u kunnen helpen? Hieronder vindt u een overzicht:

  • Kwaliteit: ISO 9001, GMP+
  • Arbo & Veiligheid: ISO 45001, VCA
  • Milieu: ISO 14001
  • Duurzaamheid: CO2 prestatieladder, MVO prestatieladder
  • Productnormen: BRL’s
  • Informatie beveiliging: ISO 27001

Voor sommige certificeringen is het mogelijk om deze virtueel af te ronden, voor andere certificeringen richten we ons puur de voorbereidingen. Pakt u deze voorbereidingen nu al op, dan staat u na de coronacrisis meteen in de startblokken om de certificering af te ronden.

Benieuwd hoe wij uw organisatie virtueel hierbij kunnen ondersteunen? Bel, mail of app ons. Dan bekijken we samen met u de mogelijkheden.

Direct bellen Direct bellen