10 redenen waarom KAM uitbesteden voordeliger is

Het is belangrijk om de kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu van én in uw organisatie goed te beheersen en te controleren. Daarom zijn bedrijven steeds vaker op zoek naar een KAM-coördinator, KAM-manager of KAM-specialist. Echter zitten bedrijven vaak met de volgende vraag: nemen wij deze rollen zelf op, of gaan we de rol uitbesteden? In deze blog geven wij tien redenen waarom het uitbesteden van KAM voordeliger is.

1. Onafhankelijk perspectief

KAM uitbesteden geeft u de mogelijkheid om een extern persoon kritisch naar uw bedrijf te laten kijken. Een externe adviseur kan vanuit een onafhankelijk oogpunt pijnpunten blootleggen die, wanneer KAM intern ingevuld was geweest, niet opgemerkt zouden worden.

2. Extra draagvlak

Constateringen, adviezen en pijnpunten zullen eerder als valide bestempeld worden, wanneer het van een externe adviseur komt. Uw organisatie investeert namelijk in de objectieve en vakkundige ervaring van een KAM-specialist. Dit maakt zijn bevindingen al snel geloofwaardiger dan wanneer u dit zelf intern op wilt lossen.

3. Ervaring en kennis

Wanneer u ervoor kiest om KAM uit te besteden via een adviesbureau, is de kans groot dat het bureau veel kennis en ervaring heeft. De KAM-specialist of -adviseur die via een bureau komt zal dus veel ervaring en kennis meenemen naar uw werkvloer. Hierdoor hoeft u zelf veel minder onderzoek te doen naar KAM en kan het implementatieproces al eerder van start gaan.

4. Uw eigen capaciteit beschikbaar houden

De rol van een KAM-manager intern opvullen, of huidige medewerkers KAM-taken geven worden al snel als geld besparende oplossingen gezien. Echter is goedkoop in veel gevallen duurkoop. Wanneer u KAM intern oplost, moeten medewerkers uren inleveren die ze normaal aan hun kerntaken zouden besteden, kunnen er verstrengelingen komen in hun takenpakket en kunnen ze minder gefocust zijn op hun kerntaken.

5. KAM-adviseur is flexibel

In de loop van de tijd kan de rol van een KAM-adviseur veranderen. Wanneer uw bedrijf groeit, kan de KAM-adviseur meegroeien. Er komen dan andere taken te liggen dan waar de adviseur in het begin voor aangenomen is, de adviseur kan deze nieuwe taken dan opvullen. Zo kan een adviseur flexibel met uw bedrijf meebewegen.

6. Kennis binnen uw organisatie

Het uitbesteden van KAM zorgt ook voor nieuwe kennis binnen uw organisatie. U en uw medewerkers kunnen leren van een KAM-coördinator en op den duur eventueel zelfs taken uit handen nemen. Zo verkrijgt u meer kennis en ervaring over KAM binnen uw organisatie.

7. Effectieve en efficiënte implementatie

Door de ervaring en kennis die KAM-specialisten meenemen, verloopt de implementatie vaak effectiever. Dit kan u als organisatie geld en tijd opleveren, waardoor u meer tijd heeft voor de kerntaken van uw bedrijf. Een efficiënte implementatie heeft daarnaast ook voordelen voor u en uw medewerkers, het werk gaat er namelijk kwalitatief op vooruit.

8. Adviseurs zijn op de hoogte van valkuilen

Tijdens certificatie-audits zijn er veel verschillende valkuilen. Wanneer u KAM intern wilt oplossen is de kans groter dat u in een van deze valkuilen belandt. De ervaring en kennis van KAM-specialisten zorgt ervoor dat deze valkuilen vermeden kunnen worden en de certificatie-audits soepel verlopen.

9. Geld besparen

Door het uitbesteden van KAM aan een coördinator of adviseur kunt u als bedrijf ook kosten besparen. Wanneer u KAM intern op wilt lossen zult u bijvoorbeeld coaching sessies, trainingen en voorlichtingen moeten aanbieden. Daarnaast hebben KAM-specialisten de benodigde tools om van start te gaan in uw organisatie vaak al in huis. U hoeft hier dus niet meer in te investeren.

10. Groei van uw organisatie

Het ultieme doel en dus ook het ultieme voordeel: groei van uw organisatie. Uiteindelijk draait daar het inzetten van een KAM-specialist om. Door het uitbesteden van KAM, kunt u op een efficiënte en effectieve manier uw bedrijf laten groeien, de benodigde certificeringen binnenhalen en uw strategische doelstellingen behalen.

Heeft het bovenstaande artikel uw interesse gewekt en wilt u weten hoe u KAM het beste kunt uitbesteden? Wij verzorgen het KAM beheer, bieden 24/7 service en kunnen u ontzorgen voor een vast bedrag per maand. Neem contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Direct bellen Direct bellen