Veelgestelde vragen over VCA
VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het is een certificering die ingaat op veiligheid waardoor men veiliger te werk kan gaan en ongelukken voorkomen kunnen worden.
Na het succesvol afronden van het examen krijg je binnen 7 werkdagen jouw VCA certificaat via de mail binnen. Een VCA certificaat is ook altijd te vinden in het Centraal Diploma Register
Het VCA certificaat is een officieel document dat slechts eenmalig wordt uitgegeven door het examenbureau. Echter kun je jouw geldige certificaat altijd terugvinden in het register op www.vca.ssvv.nl, Wettelijk is dit voldoende om aan te tonen dat jij jouw VCA hebt behaald.
Om een VCA cursus te volgen is geen vooropleiding nodig. De cursus zelf heeft een VMBO/MBO niveau
VCA is bedoeld voor bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in risicovolle werkomgevingen, denk hierbij aan de bouw-, transport- en chemiebedrijven.
Het VCA certificaat is 10 jaar geldig, dit geldt voor zowel VCA basis als VOL. Op het moment dat het certificaat verlopen is, dien je opnieuw het VCA examen succesvol af te ronden.
Voor VCA basis & groen dien je 2580 van de 4000 punten te behalen (65%)
Voor VCA VOL & VCU VIL dien je 4515 van de 7000 punten te behalen (65%)
Ja, wanneer je na het maken van het examen niet geslaagd bent, kun je opnieuw op examen. Het kan in dat geval verstandig zijn om de stof nogmaals door te nemen door het volgen van onze E-Learning.
Wanneer je het examen gemaakt hebt, krijg je direct de uitslag van jouw examen te zien. De volgende werkdag kun je op www.vca.ssvv.nl zien of je geregistreerd staat in het Centraal Diploma Register.
Het examen vindt plaats op de door jouw geboekte datum. Indien je een cursus hebt gevolgd sluit het examen aan op deze cursus. Indien je enkel examen maakt begint het examen om 16:00 of 16:30. Per mail ontvang je verdere informatie.
Het examen wordt afgenomen door een SSVV erkend examenbureau, wat door Diks Process Support wordt georganiseerd.
Het voordeel van onze VCA E-learning is dat je zelf kunt beslissen waar, wanneer en in welk tempo je de cursus volgt.
Je ontvangt alle informatie naar aanleiding van jouw inschrijving per e-mail, ook je inloggegevens.
Ja, alle kosten van de catering (drinken & lunch) zitten inbegrepen bij de cursuskosten.
Bij het maken van een VCA basis of VOL examen is er bij beide een mogelijkheid om extra tijd te krijgen. Bij een basiscursus hoef je dit slechts aan ons door te geven. Bij een VOL cursus heeft het examenbureau een dyslexieverklaring nodig. Neem hiervoor contact met ons op.
Nee, alle informatie van jouw inschrijving en de factuur ontvang je per e-mail. Bewaar deze gegevens zorgvuldig en lees ze goed door.
Het VCA basis examen is te maken in het: Nederlands, Arabisch, Bulgaars, Duits, Engels, Frans, Grieks, Hongaars, Italiaans, Kroatisch, Litouws, Oekraïens, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Slowaaks, Spaans of Turks.
Het VCA VOL examen is te maken in het: Nederlands, Engels, Duits of Frans
Zowel onze VCA als BHV cursussen kunnen wij laten verzorgen op jouw gewenste locatie. Meer informatie hierover? Bezoek onze pagina incompany trainingen.
Ja dat kan, het is voor zowel bedrijven, ZZP’ers als particulieren mogelijk om deel te nemen aan een van onze cursussen.
Via onze website kun je jezelf inschrijven. Mocht je hier vragen bij hebben, dan kun je gerust contact met ons opnemen. Wij helpen je dan verder.
Het SSVV erkende VCA certificaat is geldig in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.
Wanneer je leiding geeft aan medewerkers op locatie’s waar VCA verplicht is of ZZP’er bent, dien je in het bezit te zijn van het VCA VOL certificaat. Ben je een medewerker zonder leidinggevende functie? Dan is VCA basis certicaat voldoende.
De kosten voor een VCA basis of VOL cursus bij Diks Process Support zijn gelijk. De kosten van een VCA cursus bedraagt €239,- excl. BTW. P.P.
Lunch en drinken zitten bij deze kosten inbegrepen.