Waarom een VCA certificering?

Een VCA certificering – Waarom?

Door een VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers) certificaat te behalen, toont u als onderneming aan dat u veiligheid en bijbehorende maatregelen op de werkvloer serieus neemt en daar ook naar handelt. Door een bijbehorend veiligheidssysteem op te zetten en te implementeren op het gebied van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) zorgt u voor een veilige werkomgeving, die leidt tot minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit. Bovendien geeft u door het behalen van het VCA een mooi visitekaartje af aan potentiële klanten, wat ook nog eens commercieel gezien interessant kan zijn.

  • Veilige werkomgeving
  • Minder ziekteverzuim
  • Hogere productiviteit

Ondersteuning van start tot finish bij VCA certificatietraject

Gedurende het certificatietraject wordt u, indien gewenst, bij alle stappen ondersteund. Van de initiële intake, om de huidige stand van zaken in kaart te brengen en een op maat gemaakt plan uit te werken, tot aan de externe audit waarna u het daadwerkelijke certificaat ontvangt. Indien nodig ondersteunen we u ook bij het houden van een RI&E (risico-inventarisatie en -evaluatie).

Na het behalen van het VCA certificaat kunnen we gespecialiseerde software leveren om het geïmplementeerde veiligheidssysteem continue te blijven monitoren en te blijven verbeteren. Voor een gratis demo kunt u kijken bij onze KAM managementsysteemsoftware.

Online VCA certificaat halen of support op locatie

DPS streeft ernaar om u als klant zo veel mogelijk te ondersteunen in het certificatietraject en biedt daarom de mogelijkheid om de certificatie grotendeels online te ondersteunen. Online ondersteuning vindt plaats met behulp van videocalls via MS Teams of een ander platform van uw voorkeur.

Mocht u liever iemand hebben die u op locatie ondersteunt, dan is dat ook geen enkel probleem. Naast online oplossingen hebben we ook de mogelijkheid om adviseurs op afspraak langs te laten komen, mocht dat uw voorkeur hebben. Dit is zelfs mogelijk in de avonden of het weekend.

Ontzorging bij het VCA certificeringstraject

Kortom: we bieden maximale ontzorging bij het behalen van uw VCA certificaat. We hebben voor iedereen een passende oplossing, of u nu liever op locatie ondersteund wordt of liever online advies krijgt en of u nu het complete certificatietraject gaat doorlopen of al aan bepaalde voorwaarden voldoet. DPS levert op een pragmatische manier, maatwerk voor elke organisatie.

Informatie aanvragen over VCA certificering

Heeft u vragen met betrekking tot de VCA certificering of over bepaalde onderdelen van het certificatietraject? We helpen u graag verder. Neem contact op met Diks Proces Support. Dit kan telefonisch via  085 833 0088 of via info@diksprocesssupport.nl.

Direct bellen Direct bellen