Werkplekinspecties hoeven niet lastig te zijn

Er is niets zo vervelend als dat een werkplek niet op orde is. Naast dat het tot vertraging in de werkzaamheden leidt, kan het ook zorgen voor onveilige en ongezonde werksituaties. Bovendien zorgt het op termijn ook voor ontevredenheid onder uw klanten of zelfs klantverlies. Om dit tegen te gaan kunt u gebruik maken van een handig hulpmiddel: de werkplekinspectie. 

Een werkplekinspectie is hulpmiddel om veilig en gezond werken op de werkvloer te bevorderen. Zo’n inspectie is ook vaak een vast onderdeel voor een VCA certificering. Tijdens een inspectie controleert u hoe het ervoor staat op de werkvloer aan de hand van een checklist. Van papieren checklists tot matige opvolging van de uitvoerders, we zien vaak dat het opvolgen van zo’n inspectie niet even soepel verloopt.

Hoe zit het met de werkplekinspecties binnen uw bedrijf? Moet u constant de medewerkers die verantwoordelijk zijn aansporen om de inspecties goed en volledig uit te voeren? Als dit het geval is betekent het dat er ruimte is voor verbetering. In dit artikel laten we zien dat werkplekinspecties niet zo lastig hoeven te zijn. Lees gauw verder!

proces optimalisatie diks process support

Werkplekinspectie uitvoeren door middel van slimme software

Bij Diks Process Support bieden wij speciale KAM software die het mogelijk maakt om uw werkplekinspecties te digitaliseren. Dit geeft u een aantal voordelen ten opzichte van de ouderwetse papieren checklists:

  • Alle bevoegde medewerkers kunnen ten alle tijden bij de ingevulde checklists via de computer, tablet of smartphone.
  • Er is een mooi overzicht van alle uitgevoerde werkplekinspecties op datum.
  • Het werkt een stuk efficiënter dan een papieren checklist.
  • De data kan worden omgezet tot handige rapportages voor het management.

Werkplekinspectie uitvoeren in 3 stappen

Benieuwd hoe een werkplekinspectie via onze KAM software werkt? We leggen het uit in drie simpele stappen. 

Stap 1 – Voorbereiding
Tijdens de voorbereiding gaan we de checklist digitaliseren. Het enige wat u hoeft te doen is de papieren checklist die u al gebruikte, aan ons te overhandigen. DPS zorgt ervoor dat dit document zo goed als 1:1 gedigitaliseerd en geautomatiseerd wordt.

Stap 2 – Uitvoering
Zodra de checklist in het systeem staat kunt u beginnen met het uitvoeren van inspecties. Als de bevoegde medewerker inlogt op onze KAM software kan hij bij de checklist en hem direct doorlopen. Ook handig is dat er bij eenvoudig foto’s kunnen worden toegevoegd waar nodig. Dit geeft soms nog meer duidelijkheid dan alleen de situatie beschrijven. 

Stap 3 – Opvolging
Tot slot kunt u de uitgevoerde inspecties eenvoudig opvolgen en aan een verantwoordelijke toewijzen, dankzij uitgebreide automatische rapportages en persoonlijke dashboards is dit in één oogopslag inzichtelijk.

Meer weten over onze werkplekinspectie software?

Bent u geïnteresseerd in de slimme software van Diks Process Support? Onze software kan multidisciplinair worden ingezet voor management en optimalisatie van allerlei facetten binnen uw organisatie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek en we gaan kijken hoe we onze software pasbaar kunnen maken binnen uw organisatie.

Direct bellen Direct bellen