Wat is de VCA-persoonscertificering?

De VCA-persoonscertificering is een certificeringsprogramma dat staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Met deze certificering verbetert u de veiligheid, gezondheid en het milieubewustzijn van medewerkers. De VCA-persoonscertificering is een verplicht onderdeel voor het behalen van de VCA-bedrijfscertificering.

Wat is de VCA-persoonscertificering?

In een traject voor een VCA-persoonscertificering worden medewerkers bewust van eventuele gevaren in hun werkzaamheden. Hierbij krijgen ze handvatten om bijvoorbeeld om te gaan met gevaarlijke stoffen. In het geval van een noodsituatie weten zij na certificering hoe zij veilig kunnen handelen. Een goede eerste stap naar een veiligere werkomgeving. Maar om een optimale omgeving te creëren zijn meerdere opleidingen van belang. Denk hierbij bijvoorbeeld aan BHV-training, waarbij u een medewerker aanstelt als bedrijfshulpverlener. Diks Process Support kan u hierbij helpen.

Wat zijn de voordelen?

Een VCA-persoonscertificering heeft verschillende voordelen. Tegenwoordig stellen opdrachtgevers dit certificaat als eis, wat u als gecertificeerd bedrijf de kans geeft om meer opdrachten te verwerven. Daarnaast vermindert u met deze certificering de kans op ongevallen en letsel op de werkvloer. Een veilige werkomgeving is voor uw medewerkers en uzelf wel zo prettig!

Persoonscertificering als onderdeel van de VCA

Zoals eerder benoemd is de VCA-persoonscertificering een verplicht onderdeel van de VCA-bedrijfscertificering. Deze bedrijfscertificering geeft invulling aan maatregelen die uw organisatie kan nemen op het gebied van arbo en veiligheid. Dit is dus anders dan de ISO 45001 certificering, waarbij u zich focust op het raamwerk van regels. Met een VCA-bedrijfscertificering krijgt u kennis over onder andere wet- en regelgevingen en kunt u onveilige situaties op de werkvloer herkennen. Bij beide certificeringen kunnen we u volledig ondersteunen.

Hoe wordt het certificaat uitgereikt?

Heeft u bij Diks Process Support een traject voor VCA-persoonscertificering doorlopen? Dan regelen wij voor u een examen. Bij een voldoende krijgt u het certificaat. Deze is 10 jaar geldig. Om ervoor te zorgen dat uw vaardigheden up-to-date blijven, moet u na die 10 jaar weer een examen doen. Zo kunt u de veiligheid op de werkvloer blijven waarborgen. 

Heeft u interesse in VCA-persoonscertificering? Of heeft u hier nog vragen over? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen of een adviesgesprek aanvragen. Onze experts denken dan graag met u mee!

Adviesgesprek aanvragen

Geheel gratis en vrijblijvend!

Laat uw gegevens achter en we benaderen u voor een passend traject.

  • Snelle doorlooptijd
  • Jarenlange ervaring
  • Meetbaar succes
  • Praktische ondersteuning
Adviesgesprek aanvragen

Bekijk ook onze andere begrippen

Terug naar begrippenlijst