Wat is de CSC Beton certificering?

De CSC Beton certificering geeft betonproducenten en klanten inzicht in de wijze waarop zij maatschappelijk verantwoord ondernemen. CSC staat voor Concrete Sustainability Counsil en is een wereldwijd erkend certificatiesysteem op het gebied van productie, verwerking van beton, cement en toeslagmaterialen. 

Waarom een CSC Beton certificering?

Een CSC Beton certificering gaat hand in hand met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wat dit begrip inhoudt, leest u hier. Maar ook gaat het gepaard met kwaliteit (ISO 9001), veiligheid (VCA), milieu (ISO14001) en duurzaamheid (CO2 prestatieladder). Door het behalen van het CSC-certificaat, toont een onderneming in de betonsector aan dat het beton op een duurzame manier geproduceerd wordt. U draagt dus bij aan een beter milieu, al heeft de CSC Beton certificering ook veel financiële voordelen. Sommige opdrachtgevers geven alleen opdrachten aan bedrijven die deze certificering behaald hebben. Plus: met een duurzame organisatie kan uw organisatie een positief imago krijgen. Het CSC-certificeringsprogramma moedigt ook aan om een veilige en gezonde werkplek te creëren. Diks Process Support biedt trajecten die hierop gericht zijn, zoals de Veiligheidsladder en de RI&E

Certificering

Wil u het CSC-certificaat behalen? Dan moet de organisatie volgens de CSC Beton norm een managementsysteem opzetten en invoeren. Dit systeem bevat regels, processen en maatregelen die opgetekend en geïmplementeerd worden binnen verschillende afdelingen in de organisatie. Op basis van dit systeem kunt u een bedrijfsvoering opzetten voor een duurzame onderneming. Dat systeem kunt u maken met de online ‘Sustainable Concrete toolbox’. Hierin worden de voorwaarden waar het systeem aan moet voldoen nog eens uitgelegd. Wanneer u bewijsmateriaal inlevert dat u aan deze voorwaarden voldoet, kan er via een toets bewezen worden dat u volgens de norm onderneemt.

Hulp nodig?

Om het managementsysteem te ondersteunen, biedt Diks Process Support gespecialiseerde software. Deze software kan uw processen op het gebied van duurzaamheid en milieu continu monitoren en verbeteren. Dit heet KAM managementsysteemsoftware. Maar naast het bieden van software kunnen wij u ook tijdens het certificeringstraject ondersteunen. Lees hier wat we precies voor u kunnen doen en vraag gerust een adviesgesprek aan!

Adviesgesprek aanvragen

Geheel gratis en vrijblijvend!

Laat uw gegevens achter en we benaderen u voor een passend traject.

  • Snelle doorlooptijd
  • Jarenlange ervaring
  • Meetbaar succes
  • Praktische ondersteuning
Adviesgesprek aanvragen

Bekijk ook onze andere begrippen

Terug naar begrippenlijst