Wat is het CO2 Bewust Certificaat?

Het CO2 Bewust Certificaat is een certificaat dat aantoont dat een bedrijf voldoet aan de eisen inzake het verminderen van CO2-uitstoot. Het is bedoeld om bedrijven bewust te maken en hen aan te moedigen deze uitstoot te verminderen. Dit certificaat is onderdeel van de CO2-Prestatieladder en ontvangt u van een onafhankelijke organisatie.

Voor wie is het CO2 Bewust Certificaat?

Organisaties die veel energie verbruiken kunnen veel voordeel hebben van het CO2 Bewust Certificaat. Voorbeelden van zulke organisaties zijn gemeenten, industrieën, organisaties in de bouw of grote wagenparken. Wanneer u dit certificaat heeft, laat u zien dat u deze energie actief op een bewuste manier bespaart. De CO2-Prestatieladder, waar het certificaat onder valt, geeft daarbij inzicht in hoe uw organisatie bezig is met deze reductie en biedt economisch voordeel.

Hoe haalt u het certificaat?

Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten wanneer u het CO2 Bewust Certificaat wilt halen. Zo moet u bijvoorbeeld de CO2-prestaties van uw organisatie inventariseren. Dat kan aan de hand van de vijf niveaus in het certificeringsschema en de auditchecklijsten van de CO2-Prestatieladder. Hierna beoordeelt een erkende certificatie-instelling uw organisatie op basis van onder andere jaarverslagen en beleidsrapporten. De instelling toetst vervolgens de bedrijfsinventarisatie en stelt het bereikte niveau vast. Het certificaat dat u vervolgens krijgt is drie jaar geldig. Ieder jaar beoordeelt de certificatie-instelling de prestaties opnieuw.

Hulp nodig bij het CO2 Bewust Certificaat?

Heeft het bovenstaande uw interesse gewekt en wilt u graag aan de slag met het behalen van het CO2 Bewust Certificaat, maar weet u niet hoe? Diks Process Support heeft veel ervaring op het gebied van certificering en neemt u zo veel mogelijk uit handen. Zo kunt u zich weer focussen op de dagelijkse bedrijfsvoering binnen uw organisatie. Wij kunnen helpen via interim support, waarbij een van onze specialisten tijdelijk intern bij uw organisatie komt meekijken. Een andere optie is via Virtual Support. Deze optie heeft lagere kosten doordat we bij Virtual Support ondersteuning op afstand kunnen bieden. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en wij helpen u graag verder!

Adviesgesprek aanvragen

Geheel gratis en vrijblijvend!

Laat uw gegevens achter en we benaderen u voor een passend traject.

  • Snelle doorlooptijd
  • Jarenlange ervaring
  • Meetbaar succes
  • Praktische ondersteuning
Adviesgesprek aanvragen

Bekijk ook onze andere begrippen

Terug naar begrippenlijst