Wat is VCA in Company?

VCA is een certificeringsprogramma dat staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Met deze certificering verbetert u de veiligheid, gezondheid en het milieubewustzijn van medewerkers en uzelf. Wat is dan VCA in Company? Bij VCA in Company wordt een trainer en examinator naar uw bedrijf toegestuurd, waardoor veel tijd bespaard wordt vanuit het bedrijf.

Wat is VCA in Company?

Wat houdt een VCA in Company in?

In een traject van een VCA in Company cursus worden medewerkers bewust van eventuele gevaren in hun werkzaamheden. Hierbij krijgen ze handvatten om bijvoorbeeld om te gaan met gevaarlijke stoffen. In het geval van een noodsituatie weten zij na certificering hoe zij veilig kunnen handelen. Een goede eerste stap naar een veiligere werkomgeving. Maar om een optimale omgeving te creëren zijn meerdere opleidingen van belang. Denk hierbij bijvoorbeeld aan BHV-training, waarbij u een medewerker aanstelt als bedrijfshulpverlener. Diks Process Support kan u hierbij helpen.

Wat zijn de voordelen?

Een VCA in Company training heeft verschillende voordelen. Het is u waarschijnlijk wel bekend dat vele opdrachtgevers het VCA-certificaat als eis stellen, daardoor staat een VCA gecertificeerd bedrijf beter op de markt en heeft het een grotere kans op opdrachten. Daarnaast vermindert u met deze certificering de kans op ongevallen en letsel op de werkvloer. Een veilige werkomgeving is voor uw medewerkers en uzelf wel zo prettig!

Aan VCA in Company zijn verschillende voordelen verbonden. Wij komen naar uw bedrijf, dit bekent dat u uw personeel niet naar ons toe hoeft te sturen en daardoor bespaart u veel tijd. Daarnaast behoren avonden en weekenden tot de mogelijkheden, dit kan natuurlijk voordelig uitpakken als u het personeel in de vaste werkuren niet kunt missen.

Persoonscertificering als onderdeel van de VCA

Zoals eerder benoemd is de VCA-persoonscertificering een verplicht onderdeel van de VCA-bedrijfscertificering. Deze bedrijfscertificering geeft invulling aan maatregelen die uw organisatie kan nemen op het gebied van arbo en veiligheid. Dit is dus anders dan de ISO 45001 certificering, waarbij u zich focust op het raamwerk van regels. Met een VCA-bedrijfscertificering krijgt u kennis over onder andere wet- en regelgevingen en kunt u onveilige situaties op de werkvloer herkennen. Bij beide certificeringen kunnen we u volledig ondersteunen.

Hoe worden de certificaten uitgereikt?

Heeft u bij Diks Process Support een traject voor VCA in Company doorlopen? Dan regelen wij voor uw personeel een examen. Bij een voldoende krijgen zij een certificaat. Deze is 10 jaar geldig. Om ervoor te zorgen dat de vaardigheden up-to-date blijven. Wordt gekeken naar het volgende: Op basis van het niveau (*, ** of Petrochemie) waarin uw bedrijf VCA gecertificeerd is. worden een x aantal toolboxen gegeven per kalenderjaar gegeven. Daarnaast moeten zij na die 10 jaar weer een examen doen. Zo kunt u de veiligheid op de werkvloer blijven waarborgen. 

Heeft u interesse in VCA in Company? Of heeft u hier nog vragen over? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen of een adviesgesprek aanvragen. Onze experts denken dan graag met u mee!

Adviesgesprek aanvragen

Geheel gratis en vrijblijvend!

Laat uw gegevens achter en we benaderen u voor een passend traject.

  • Snelle doorlooptijd
  • Jarenlange ervaring
  • Meetbaar succes
  • Praktische ondersteuning
Adviesgesprek aanvragen

Bekijk ook onze andere begrippen

Terug naar begrippenlijst