Wat is de betekenis van VCA BASIS?

de betekenis van VCA BASIS, ook wel afgekort tot B-VCA en heette vroeger VCA-1. Is een diploma voor uitvoerende medewerkers op het gebied van veiligheid. VCA BASIS moet ertoe leiden dat uitvoerend personeel zonder leidinggevende rol veilig en gezond kan werken. Dit is ook het grote verschil met VCA VOL, deze is bedoeld voor ZZP’ers en leidinggevende. Het VCA BASIS diploma is onder andere relevant voor personen die werken in de bouwkunde, civiele techniek, elektrotechniek, procesbesturing en technische diensten. 

Na het afnemen van de VCA BASIS cursus zult u meer kennis hebben van de volgende zaken:

  • Wet- en regelgevingen op het gebied van veiligheid
  • Onveilig situaties herkennen op de werkvloer
  • Arbeidsongevallen voorkomen

Lees ook: Waarom een VCA certificering?

man aan het typen op een macbook toetsenbord

Wat houdt VCA BASIS cursus bij DPS in?

Bij Diks Process Support is het mogelijk om een VCA BASIS cursus te volgen met aan het einde van de cursus direct het examen. De cursus wordt gegeven aan groepen van 2 tot 20 personen en dit kan gewoon bij uw werkgever op locatie gedurende dag, maar ook in de avond of in het weekend. De VCA BASIS cursus wordt altijd gegeven door onze eigen docenten. De opleiders van DPS hebben jarenlange ervaring en zijn erg pragmatisch ingesteld. Bovendien wordt u nauw begeleid met een persoonlijke benadering, waardoor het behalen van de cursus een stuk eenvoudiger wordt. 

Tijdens de dag van de training zal de docent eerst met de cursisten door de verschillende oefenmaterialen lopen. De training zal erg interactief zijn. Aan het einde van de VCA BASIS cursus wordt direct het examen afgenomen. Meer daarover in de volgende paragraaf.

Schrijf je nu in!

Wat kunt u bij een VCA BASIS examen verwachten?

Het VCA BASIS examen bestaat uit 40 vragen over diverse onderwerpen gerelateerd aan veiligheid, waarvoor u 60 minuten de tijd heeft. Deze 40 vragen kunnen u in totaal 4.000 punten opleveren. 

Het VCA BASIS examen bestaat uit verschillende type vragen. Zo zijn er meerkeuzevragen, waarbij er 4 tot 6 antwoorden zijn waar u uit kunt kiezen. Ook zult u begrippen aan betekenissen moeten koppelen. Daarnaast zijn er vragen waarbij u een afbeelding krijgt te zien en op deze afbeelding wordt een specifieke situatie geschetst. Tot slot worden er ook stellingen voorgelegd. U geeft dan aan of deze waar of niet waar zijn.

Wanneer u het examen heeft afgerond, krijgt u direct het resultaat te zien. U slaagt als u minimaal 64,5% scoort (2.580 punten). Bovendien krijgt u naderhand inzicht in uw antwoorden. Zo weet u welke onderdelen nog aandacht vereisen. 

Lijkt de VCA BASIS training u wat? Of wilt graag meer weten over wat anders? Neem vrijblijvend contact op of vraag een adviesgesprek aan. Onze experts denken graag met u mee.

Adviesgesprek aanvragen

Geheel gratis en vrijblijvend!

Laat uw gegevens achter en we benaderen u voor een passend traject.

  • Snelle doorlooptijd
  • Jarenlange ervaring
  • Meetbaar succes
  • Praktische ondersteuning
Adviesgesprek aanvragen

Bekijk ook onze andere begrippen

Terug naar begrippenlijst